Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5 Allroad] problem z biegiem wstecznym tiptronick

Układ napędowy i skrzynie biegów
ODPOWIEDZ
inspektor2011
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Allroad] problem z biegiem wstecznym tiptronick

Post autor: inspektor2011 » 12 paź 2011, 17:28

witam wszystkich serdecznie mam mały problem z biegiem wstecznym w moim allroudzie 2,7 T skrzynia tiptronick, do przodu jeździ pięknie natomiast do tyłu po płaskiej nawierzchni bez gazu ok a tylko małe wzniesienie trochę gazu i obroty rosną a autko stoi w miejscu <zalamka> , czy ktoś wie jak to leczyć , czy można naprawić tylko wsteczny czy naprawa całości mnie czeka?

czekam na porady jeśli ktoś miał taki problem.
pozdrawiam wszystkich

inspektor2011
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: inspektor2011 » 12 paź 2011, 23:28

u to bardzo nie ciekawa diagnoza tylko że tam piszą że po dodaniu gazu auto dalej jedzie jednak na wolnych obrotach a moje stoi czy to po prostu jest już tak uszkodzone u mnie że nie jedzie czy może po prostu tarczki się ślizgają i wystarczy je wymienić i będzie ok, bo jakoś nie uśmiecha mi się robić całości do puki całkiem nie zdechnie skrzynia a zima idzie i wsteczny musi być ok bo może się przydać <mysli>

inspektor2011
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: inspektor2011 » 14 paź 2011, 15:47

dzięki wielkie skorzystam i napiszę, a jeszcze mam jedno pytanie gdzie znajdę czujnik temperatury spalin bo wiem że coś takiego jest i wyskakuje mi błąd czujnika recyrkulacji spalin czy to są zawory ERG czy jest jeszcze coś innego bo jak patrzyłem na allegro to znalazłem czujnik temperatury ale nie wyglądał jak zawór ERG tylko jak pręcik z kabelkiem a na końcu kostka, a nie mogę tego nigdzie znaleźć wiesz może kto miał taki problem i gdzie szukać ten czujnik ???

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl