[A6, C5] xenony jakby słabo świecą
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6, C5] xenony jakby słabo świecą
Jak w temacie. Kiedy włączam światła jest fajny jasny błysk wszystko doskonale widać. Jednak po chwili jakby po prostu słabiej świecą tzn mniej mocy mają z czym to może być związane, ostatnio miałem wymieniony czujnik do poziomowania xenonów.
Ostatnio zmieniony 11 lis 2008, 15:58 przez darekostap, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
co to są te palniki, ile kosztuje doprowadzenie ich do porządku najtanszym kosztem
PS jestem po wymianie turbiny 3600 zł + regeneracji tiptronica 6000 zł:(
[ Dodano: 2008-11-11, 16:00 ]
acha palniki to żarówki to właśnie też wymieniłem na philipsa jedna kosztowała 275 zł po zniżkach u kumpla w hurtowni
acha palniki to żarówki to właśnie też wymieniłem na philipsa jedna kosztowała 275 zł po zniżkach u kumpla w hurtowni
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- arturro_A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Grzegorz
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 ASN 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- goly191
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
możesz opisać jakie miałeś objawy tego Tiptronica, że go regenerowałeśdarekostap pisze:co to są te palniki, ile kosztuje doprowadzenie ich do porządku najtanszym kosztem

co do żarówek, to jakoś drogo kolega Ci chyba policzył
look
http://moto.allegro.pl/item477985625_za ... szawa.html
-
- Forum Audi A6 / A7
dawno nie było mnie tu ale już jestem a więc jeśli chodzi o światła to jak się z ciemni to ca ły hu.... widać więc na pewno nie jest ok. Jeśli ktoś jest z czewy to chętnie się spotkam żeby pokombinować z tymi przetwornicami stawiam browar:)
Jeśli chodzi o tiptronic to już pisz:
Nic nie wskazywało na to że pierdyknie, ale jak się jechało na tiptronicu (sam zmieniasz) np tak koło 100 km/h na piątce i wcisnąłem lekko gaz to wrzucał 4 potem 5 i taka karuzela 4 5 4 5 45 chyba że konkretnie się gaz depnęło to poprostu trzymal 4. Ogólnie na piątce nieszło przyspiesza bo redukował na 4. Czasami skrzynia dziwnie szrpnęła, albo nie zmieniła biegu w odpowiednim momencie (przeciągała) pomimo iż nie gazowałem.
Najpierw penej słonecznej niedzieli włączył się tryb awaryjny i skrzynia działała na 1 i 2. i koniec.
W poniedziałek w warsztacie stwierdzono wyciek oleju. Więc zalaliśmy nowy olej nowy filtr nowa uszczelka - 700 zł (tak na marginesie) i szczęsliwy wyjechałe- skrzynia działała. Po przejechaniu 40 km znowu to samo, tym razem mechanikk stwierdził że siadł simering pomiędzy skrzynią a silnikiem. Zawiozłem więc samochód do warsztatu, (szukałem w częstochowie kogoś kto zrobi szybko, wszędzie były kolejki na 2 - 3 tygodnie) ktoś mi polecił pewien warsztat na ulicy przechodniej - gość się zobowiązał że w tydzień zrobi że to tylko pompa oleju poszła itp. Czekałem 1,5 miesiąca aż w końcu i tak skrzynia była robiona gdzie indziej bo "sobie nie dał rady" ( jak ktoś chce wiecej wiedzieć to na priv pisać bo nie chce gościa oczerniać ale WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM CZESTOCHOWA ULICA PRZECHODNIA - całkiem ciekawa historia:) Przy okazji zepsuł mi koło wieńcowe koszt 1200 zł + 6000 skrzynia........
Jeśli chodzi o tiptronic to już pisz:
Nic nie wskazywało na to że pierdyknie, ale jak się jechało na tiptronicu (sam zmieniasz) np tak koło 100 km/h na piątce i wcisnąłem lekko gaz to wrzucał 4 potem 5 i taka karuzela 4 5 4 5 45 chyba że konkretnie się gaz depnęło to poprostu trzymal 4. Ogólnie na piątce nieszło przyspiesza bo redukował na 4. Czasami skrzynia dziwnie szrpnęła, albo nie zmieniła biegu w odpowiednim momencie (przeciągała) pomimo iż nie gazowałem.
Najpierw penej słonecznej niedzieli włączył się tryb awaryjny i skrzynia działała na 1 i 2. i koniec.
W poniedziałek w warsztacie stwierdzono wyciek oleju. Więc zalaliśmy nowy olej nowy filtr nowa uszczelka - 700 zł (tak na marginesie) i szczęsliwy wyjechałe- skrzynia działała. Po przejechaniu 40 km znowu to samo, tym razem mechanikk stwierdził że siadł simering pomiędzy skrzynią a silnikiem. Zawiozłem więc samochód do warsztatu, (szukałem w częstochowie kogoś kto zrobi szybko, wszędzie były kolejki na 2 - 3 tygodnie) ktoś mi polecił pewien warsztat na ulicy przechodniej - gość się zobowiązał że w tydzień zrobi że to tylko pompa oleju poszła itp. Czekałem 1,5 miesiąca aż w końcu i tak skrzynia była robiona gdzie indziej bo "sobie nie dał rady" ( jak ktoś chce wiecej wiedzieć to na priv pisać bo nie chce gościa oczerniać ale WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM CZESTOCHOWA ULICA PRZECHODNIA - całkiem ciekawa historia:) Przy okazji zepsuł mi koło wieńcowe koszt 1200 zł + 6000 skrzynia........