Witam mam cały czas błąd powracajacy
17536 Mieszanka za uboga strona 1 - regulacja długoterminowa
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
dodatkowo szrpie mi samochodem podczas przyspieszania i na wolnych obrotach czasami nierówno pracuje np jak włączam klieme czy ruszam na postoju kierownicą.
Dziwne jest to, że jak skasuje ten błąd vagiem to silnik przez pare minut na obroty nie chce wchodzić i nierówno pracuje a potem zaczyna działać. Jak mozna zdiagnozowawać w czym jest problem ?
Proszę o pomoc
[A6 C5] Mieszanka za uboga
Witam na benzynie jest dokładnie to samo. Przeczyściłem przepustnice ale nic nie pomogło.
Teraz zatankowałem do pełna benzyny i kupiłem płyn do benzyny czyszczący wtryski pojeżdze i zobacze moze coś momoże
Jak będę jeździł na benzynie zobacze czy ten błąd też się pojawi. To szarpanie jest maskryczne .
CZy normalne jest ze po skasowaniu błędu silnik tak nierówno pracuje przez parem minut bo to jest dziwne ?
Pozdrawiam
Teraz zatankowałem do pełna benzyny i kupiłem płyn do benzyny czyszczący wtryski pojeżdze i zobacze moze coś momoże

CZy normalne jest ze po skasowaniu błędu silnik tak nierówno pracuje przez parem minut bo to jest dziwne ?
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.8 ACK 193KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Kasowanie błędów kasuje adaptacje. Musi być coś mocno nie tak, skoro na zerowych adaptacjach silnik pracuje zauważalnie źle. Wtryskiwacze benzynowe nie powinny być problemem, skoro te same objawy występują na LPG. Faktycznie sprawdziłbym działanie sondy, ale i przepływomierza. Dodatkowo do sprawdzenia wszystkie podciśnienia i odma.
Pozdrawiam,
Krisker
Krisker
- tokarka606
- Forum Audi A6 / A7