Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5 avant] Zmiana lusterek przed lifetem na po lifcie

Koła, spojlery, grille, lotki, blendy z pominięciem rezania.
AdrianRS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 avant] Zmiana lusterek przed lifetem na po lifcie

Post autor: AdrianRS » 24 sie 2009, 01:31

witam

z wyszukiwarki korzystac nie umiem tej na forum i jest ona nie dokladna wiec zakladam temat nowy i prosze go nie wyzucac do kosza jak ostatni na ktory odp nie uzyskalem i tak;/ !!!!!!!.

Mam pytanie:
Mam przedliftowe lusterka,czy te po lifcie sa identyczne tylko prawe jest dluzsze ??.Chce zalozyc sobie po liftowe lusterko prawe i do tego nakladki IN-PRO.Czy jesli lusterko to poliftowe bedzie innego koloru to bedzie to widac jak naloze nakladke ??.Czy podobne bez problemowo el regulacje lusterka ??:).

Czy nakladki INPRO zastepuja oryginalna obudowe lusterka czy sa nakladane dodatkowo na lusterko jak te nakladki za kilka zlotych ??.

Czekam na odp
pozdrawiam

AdrianRS
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AdrianRS » 24 sie 2009, 23:33

panowie a co powiecie na pomalowanie lusterek na kolor aluminium by byly takie jak w RS 6 ??,bo nakladki inpro daja efekt chromu a mi sie to nie podoba wole tak jak ma RS6 aliminiowe lusterka taki macik :D.

pytanie czy to wiocha z tego nie wyjdzie,co mysliscie,ktos tak juz malował ??:).Zapodajcie foto

Awatar użytkownika
Buczek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Buczek » 24 sie 2009, 23:48

Moim zdaniem wyjdzie wiocha. Chcesz farbą uzyskać efekt matowego aluminium, bo chrom z IN-PRO Ci się nie podoba - sam sobie odpowiedz na to pytanie. Jak chcesz mieć porządnie to kup oryginały S6, a jak chcesz zrobić tanim kosztem, to sobie odpuść, bo skończysz jak panowie w maluchach z lusterkamie M3-look przerobionymi z Warszawy M20.
Tata - 80 B4 SEDAN 1Z + A6 C5 SEDAN AWX
brat - A4 B5 AVANT AFN -> A6 C5 AVANT AVF
ja - Było A6 C5 SEDAN AWX (Przekazane Tacie)
Jest: Czarne A6 C5 AVANT AVF
OOOO ..... mamy w genach
Jeśli pomogłem --> naciśnij "Pomógł"

szebart
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: szebart
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0 TFSI 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: szebart » 31 gru 2009, 02:23

lusterka przed i poliftowe roznia się kształtem szkła i obudowy. Różnica niewielka - poliftowe wydają się bardziej, rzekłbym, "sportowe" - są ładniejsze. U siebie wymieniłem obie strony. koszt 400zł + 100 malowanie obu.
Cowards die many times before their deaths;
The valiant never taste of death but once.
280 KM BITURBO
viewtopic.php?t=3681

MichałGdy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: MichałGdy » 08 sty 2010, 01:16

no i prawe poliftowe jest wieksze od przedliftowego

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 02 lis 2010, 09:47

ja do swojego autka zamierzam kupić chromowane obudowy na lusterka IN PRO. widziałem już kilka razy tak zrobione i moim skromnym zdaniem wygląda to fajnie. ale jeszcze lepiej by to wyglądało gdybym zmienił prawe lusterko na pełnowymiarowe,ale żona się pewnie napuszy :-/ prawe lusterko od anglika powinno chyba pasować.

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 02 lis 2010, 11:45

Lukash, powinno pasowac ale wtedy nei wiem czy znajdziesz in.pro z oboma lustrami duzymi przed liftem.a poliftowe maja inne szkal wiec znowu problem.

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 08 lis 2010, 16:08

gembas pisze:Znajdziesz ,numer in pro przed liftem,oba lusterka takiej samej wielkosci 5146 po lifcie 5147
dzięki stary. zachowam se tą wiadomość by potem nie szukać. teraz jedynie zostaje mi żonę przekonać <-- czyli łapówka :-P

kanurwa
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: kanurwa » 09 lis 2010, 15:16

Sorki ze podpinam sie do tego tematu ale czy mozliwy jest taki myk z lusterkami w A6C6 z przedliftowych na poliftowe z migaczami?

photokom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: photokom » 12 paź 2011, 13:33

Podepnę się do tematu. Mam okazję zakupić komplet lusterek poliftowych w dobrej cenie - niestety od anglika.
Jak wiadomo mają one inne kąty ustawienia obudowy (i wkładu) i nie nadają się do założenia w takim stanie.

I tu pytanie - czy kąt ustawienia lusterek wynika z kształtu części ruchomej (obudowy) czy części nieruchomej (przykręcanej do drzwi)?
I drugie pytanie - czy zawias w lusterku przedliftowym i poliftowym jest taki sam - tzn czy bez problemów da się przełożyć część ruchomą z poliftowego do części nieruchomej z przedliftowego?

Mam taki pomysł, żeby zrobić swego rodzaju hybrydę. Oczywiście przy założeniu, że kąt ustawienia lusterek wynika z kształtu części nieruchomej a części ruchome są identyczne w angliku i europejczyku.
A6 quattro S-Line 2,5 TDI AKN 1999r
A6 C6 Allroad 3.0 TDI ASB 2008r

photokom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: photokom » 12 paź 2011, 18:57

Chyba niezbyt precyzyjnie napisałem o co mi chodzi.
Jako część ruchomą miałem na myśli całość od zawiasa na zewnątrz (obudowa ze stelażem, silnikami sterującymi wkładem itp), natomiast jako część nieruchomą miałem na myśli wszystko to co od zawiasa w stronę drzwi (trójką z zawiasem). Mam na myśli zawias, na którym lusterko składa się w stronę szyby.
Wiem, że lusterka od anglika ma taki sam kształt, ale różni się kątem na tym właśnie przegubie (lub sam stelaż jest "wygięty". I chodzi o to, czy da radę założyć część ruchoma lustra z anglika po lifcie na zawias (część nieruchomą) od przedliftowego europejczyka? I czy kąt ustawienia lusterka wynika z kształtu tej części nieruchomej, czy ze stelaża lub obudowy w części ruchomej?

photokom
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: photokom » 12 paź 2011, 19:58

Dzięki wielkie. W takim razie spróbuję sie pobawić i oczywiście dam znać jak to wygląda :-)
Jeszcze pytanie od wkłady fotochromatyczne do lusterek po lifcie. Czy pasują z jakiś innych modeli? Czy tylko takie od A6 poliftowych? A może od C6? Szukałem na allegro, ale nie znalazłem dedykowanych do poliftowego C5.

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 31 paź 2011, 12:31

jeżeli chodzi o zmianę lusterek na chrom in-pro to ostatnio myślałem by kupić folię do oklejania samochodów w kolorze chrom mat i pyknąć se lusterka bo do zmiany obudów nie doszło.

co o tym sądzicie ??
Robert Ferrari czeka

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 31 paź 2011, 19:53

a możesz jakąś fotkę podrzucić ?? taką by było dobrze widać. i ewentualnie link gdzie kupiłeś.
Robert Ferrari czeka

Awatar użytkownika
Lukash
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Lukash » 01 lis 2011, 21:20

kur...cze ale i tak najfajniej to wygląda gdy oba lusterka są tej samej wielkości i jeszcze relingi chromowane. super. zupełnie inne auto.

ale ja tez tak pyknę.
Robert Ferrari czeka

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning wizualny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja