Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] licznik problem

Elektryka
ODPOWIEDZ
ppukownik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] licznik problem

Post autor: ppukownik » 10 paź 2011, 23:33

Witam. Na poczatku mowie ze czytalem pare tematow tutaj na forum na temat mojego problemu ale nie bylo konkretnej odpowiedzi dotyczacej naprawy. Przedstawie sytuacje. Dalem prowadzic dziwczynie (wiem nie daje sie ) bylo wszytsko ok ciagle dopoki nie wjechala na takie wyboje ze nagle zaczal pikac licznik pokazal sie symbol (!) i zaczela warowac wskazowka predkosciomierza, po chwili pokazywala 0 km/h i juz sie nie podnosi na dodatek paliwo wariuje (wskaznik). Pare osob mialo z tym problem ale jakie jest rozwiazanie? wszystkie bezpieczniki sa okey !!

LeszekA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: LeszekA6 » 11 paź 2011, 00:08

Sprawdź wszystkie kostki przy liczniku. Może któraś jest luźna. Może masa nie łączy itd.

ppukownik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ppukownik » 11 paź 2011, 08:45

a jest moze jakis manual jak wyciagnac licznik? bo i tam musze go wyciagnac mam do naprawy wyswietlacz FIS

Awatar użytkownika
Toperz
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Damian
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: Toperz » 11 paź 2011, 09:00

ppukownik pisze:a jest moze jakis manual jak wyciagnac licznik? bo i tam musze go wyciagnac mam do naprawy wyswietlacz FIS
Było wiele razy na forum, zdejmujesz osłonę nad kierownicą, odkręcasz 2 śrubki i licznik już się niczego nie trzyma, trzeba pociągnąć ale delikatnie i sam wyjdzie, z tyłu masz 3 kostki podpięte. szczegółów poszukaj na forum.

ppukownik
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ppukownik » 11 paź 2011, 19:57

Problem nie rozwiazany. Dzis rano wsiadam do pracy ruszam o dziwo dziala. przejechalem 5 km i przestal dzialac. po 7 godzinach odpalilem zaczal dzialac gdy zgasilme i odpalilem po 10 minutach juz nie chodzil. Podpiolem kabel odpalilem diagnostyke silnika i jest blad. Jaka moze byc przyczyna? Dodam ze odlaczalem ako i wyjmowalem licznik poprawialem ale nie pomoglo. teraz juz wogole nie chodzi

Obrazek

[ Dodano: 2011-10-12, 20:41 ]
problem rozwiazany . Okazalo sie ze we wtyczce od czujnika jest woda :P po wydmuchaniu wszystko dziala jak powinno :)

lukasz89k1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukasz89k1 » 23 sty 2012, 00:15

witam
ja mam taki problem
licznik posiadam z pełnym fisem wysłałem do naprawy gdyż mi nie chodziło nic na nim i wskazwki sie jakby zawiesiły
i nie ruszały tzn jak padł przy 50 km/h to tam stało
dostałem licznik podłączyłem i chodziło dobrze na drugi dzieĂą już nie więc wyjołem i poruszałem tymi kostkami i kablami
wchodzącymi do tych kostek zamontowałem chodziło ale za jakies 5 godzin już nie działało jak przyszedłem(w czasie jazdy nic sie nie działo z nim chodził) znów próbowałem ruszać tymi kostkami ale nie pomaga to nic teraz nie wiem co sie dzieje działa tylko kontrolka od swiec akumulator kierunki a tak to nic żadne wskazówki podswietlenie ani zegary
POMOCY!!!!!!!!!
zauważyłem że jak odłącze i poruszam kablami i podłącze działa przez jakis czas(mwie cały czas na postoju)
dzisiaj odłączyłem poczekałem godzinke poruszałem kablami i chodził wracam za jakies 40 minut i znów nie działa
jest jeszcze takie cos że kiedys miałem inny licznik tego typu tylko że miał immobilajzer teraz jest chyba bez bo pali mi bez licznika(po odłączeniu) zauważyłem że kable mam klejone widocznie to mój mechanik tak zrobił bo cos mówił że cos tam było źle i nie wiem czy on cos zrobił
poprzedni wymieniłem gdyż wyswietlacz już był taki że nie dało sie nic czytać na nim i mechanik włożył mi inny

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja