Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A6 C4] Dokładka AC/BC jakie kostki?

Elektryka
ODPOWIEDZ
Iroxxx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C4] Dokładka AC/BC jakie kostki?

Post autor: Iroxxx » 04 paź 2011, 19:02

Koledzy zakupiłem do mojego samochodu licznik z AC/BC, oraz manetkę z przełącznikiem komputera. Czytałem, że muszę kupić jeszcze kostki, które podepnę pod licznik i manetkę, jakie to mają być kostki, bo nie moge tego znaleźć mimo szukania na forum?

afro89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: afro89 » 04 paź 2011, 20:46

Wydaje mi się że tu masz wszystko opisane. ÂŻyczę powodzenia.
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=79069,

Iroxxx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Iroxxx » 06 paź 2011, 20:08

Więc, tak: dotarły do mnie zegary z AC i BC od Audi A6 2.8 oraz pająk z komputerem i tempomatem. Przełożyłem dzisiaj licznik "na sucho" bo aktualnie poszukuje kostek do podpięcia manetek( jesli ktoś miałby na sprzedaż to chetnie odkupie). Mam teraz kilka pytań:

1. wcześniej miałem krótkie zegary, teraz założyłem długie i nie pokazuje mi ciśnienia oleju, nie widze żadnej luźnej wtyczki, wiec pewnie nie mam czujnika ciśnienia oleju??

2. Na AC wyświetlają mi sie 2 ikonki:

a)

Obrazek

co ona oznacza??

b)

Obrazek

a to chyba jest kontrolka zużytych klocków hamulcowych, ja mam prawie nowe bo wymieniałem w tamtym roku.... chyba że ta kontrolka oznacza również coś innego??

kolejnym etapem będzie podpiecie wszystkiego gdy uda mi sie załatwić potrzebne kostki.

4 Czy nie ma możliwości podpiecia kontrolki świec żarowych? mam swój stary licznik który mógłbym wykorzystać...

Dzięki za wszystkie wskazówki, pozdrawiam

[ Dodano: 2011-10-07, 23:43 ]
Jeszcze nie przekodowałem licznika. Aktualnie obrotomierz nie działa, czy tak ma być? czy dopiero po przekodowaniu na diesla bedzie działał czy jest coś uszkodzone? wskaźnik temperatury cieczy też sie nie podnosi. mogę to jakoś wymienić ze swojego starego licznika?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl