Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] 3.0 TFSI Supercharger Pulley Upgrade - Zabawka od A

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
Awatar użytkownika
M0NEER
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.8 FSI 220KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel

Re: tuning

Post autor: M0NEER » 30 wrz 2011, 09:02

MaciejTFSI pisze:...tak wiec jak zrobię dolot to tylko pozytywnie wpłynie z moim nowym filtrem BMC i nie trzeba chipsa chyba do tego :) chyba zakupie ten bajer tylko moze najpier rady jakies?

[ Dodano: 2011-09-29, 22:33 ]
http://www.etektuning.com/products/Carb ... AGE-1.html
Wszystko ładnie pięknie, tylko uważnie popatrz na opisy wykresów -z tego co rozumiem to zrobili Stage I ECU, dodali ten carbon-plastik gadźet z fajką (eliminując kolanko) i wykonali pomiar z porównaniem do Stock'a. :]

Nie wiem czy interesują Cię cyferki na hamowni, czy realne osiągi na drodze... bo te drugie można poprawić w znacznie prostrzy sposób <okok>

MaciejTFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2012
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 TDI 204KM
Kontakt:

Post autor: MaciejTFSI » 30 wrz 2011, 12:13

no to co moge zrobic przy moim aucie zeby odczuc ze jest lepiej???kazdy gada zrob chipa.proste. ale ja chce na koncu zrobic chipa bo mam zle doswiadczenie po poprzedniej 3.0tdi na chipie...tak wiec wole narazie ulepszac,polepszac podstawe.tak widzialem tak wykres ze jest stage 1 ale serie tez poprawi :) zreszta wiem ze to sie sprawdzic bo bedzie dmuchac zimniejsze powietrze a u mnie jest nagar na maxa....cos tam polepszy i przynajmniej wiadomo ze to jest sprawdzone ale za kawalek carbonu dawac lacznie 2100zl to slabo :) no ale przynajmniej cos jest do 3.0tfsi i sprawdzone

Maver
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Maver » 30 wrz 2011, 21:39

Od chipa tuning się zaczyna, bo to jest najłatwiejszy sposób dający spore przyrosty

Założenie samej puszki / dolotu / wydechu jedynie pogorszy osiągi a nie poprawi bez zmodyfikowania programu.

Poza tym nie wiem, chcesz żebyśmy Ci bili brawo bo masz chęć na tuning?

Ja jak chciałem tuningować założyłem temat, dostałem na pw nr tel do sportmile i już wszystko wiem.

Podałem Ci pare postów prędzej 3 firmy które mają audi w małym paluszku i zrobią Ci co tylko chcesz, więc jaki jest sens nadal się spuszczać nad linkami z USA?

Awatar użytkownika
mwx
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi A6
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna+LPG

Re: tfsi

Post autor: mwx » 01 paź 2011, 02:30

MaciejTFSI pisze:dlatego narazie jeszcze trochę poczekam :) w każdym razie nikt mi nie powiedział czy murze robić tego chipa jak założę to kolko i rolkę apr :)
Choćbyś i nawet założył sprężarę od Spitfire'a i dolot z rury kanalizacyjnej to bez modyfikacji oprogramowania nic Ci to nie da.

ECU ma zaprogramowane seryjne ograniczenia których będzie się trzymać - co z tego, że napompujesz więcej powietrza, skoro ECU i tak upuści ciśnienia przez swoje sprytne zaworki, żeby utrzymać się w normach wynikających z programu.

Fachowa modyfikacja oprogramowania to podstawa.

To nie kaszlak, któremu można było zamontować odkurzacz PREDOM w charakterze kompresora i cieszyć się zwiększoną mocą aż do końca przedłużacza <hura>

Awatar użytkownika
ozi_dafit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Dawid
Moje auto: A6 C4

Post autor: ozi_dafit » 01 paź 2011, 10:52

MaciejTFSI nie ma co kombinowac, tylko zacznij chipa w porzadnej firmie, jesli jestes przygotowany finansowo to od razu jakies mody mechaniczne, ale jakie, to juz dzwon do CompSportu zeby sie wygadac. Niewiem kto Ci robil soft w 3.0tdi ze masz zle odczucia, ja zwsze kazde ze swoich aut chipowalem, w niektorych tez byly mody emchaniczne i nigdy nie bylo tak ze mi cos nie pasowalo.

Co do ABT jak ktos wspomnial taka ciekawostka, kupilem q7 4.2tdi z DE juz z softem od ABT, auto sprawdzone na hamowni Maha w PL, zysk od ABT 7KM i cos ok 30Nm w SPAM do serii.. po prostu wynik mega jak za +/- 2,500euro
-------------------------------------------------
410PS @780Nm
Front brake: 390x34 DBA full floating rotor with 6pot caliper
Rear brake: 356x22 full foating rotor
Active Sound Gateway Wifi
Active Suspension Control Wifi
-------------------------------------------------

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 01 paź 2011, 12:58

Moja maszynka też była robiona w ABT w DU ale silniczek szalał komputer zresztą też... posypała się turba i "chwilowo" lecę na ORI sofcie. Pisze chwilowo bo w planach następny upgrade auta to soft w DynoSofcie.
Jednym słowem ABT zeszło na psy i nigdy już nie zainwestuje w autko po ich modyfikacji.

MaciejTFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

tuning

Post autor: MaciejTFSI » 01 paź 2011, 14:08

po to pisze zeby sie czegos dowiedziec!w takim razie skusze sie na chipa ale poprostu obawiam sie ze cos moze jeb%$ac...chcialem przygotowac sie na ABT ale skoro ludzie narzekaja to odpuscze zwlaszcza ze cena jest tuurbo bandycka!a znacie firme http://www.skn-tuning.pl/ bo gadalem juz raz z nimi na temat mojego auta i maja w ofercie chipsa do niego.Chce oddac auto w pewne rece...jakas gwarancja tez mile widziana...w kazdym razie wiem juz ze zaczne od chipsa a potem pobawie sie w dodatki typu rynna itp heh :)

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 01 paź 2011, 14:23

Odwiedź stronkę http://www.dynosoft.pl/ tam masz kontakt do Aligatora (Wojtek) Pogadaj z nim, moim zdaniem jest to najlepsza osoba co chodzi o pisanie programów do naszych autek, o ile się nie mylę robili nowego RS'a jakoś niedawno więc z Twoim potworem też sobie poradzi :)

MaciejTFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: MaciejTFSI » 01 paź 2011, 14:29

ok zaraz naskrobie do niego :) dzieki i pozdrawiam

Awatar użytkownika
ozi_dafit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ozi_dafit » 01 paź 2011, 19:45

Maciej, zaden ABT, MTM zaden SKN w PL, compsport, dyno soft, jetronik i jeszcze sporo porzadnych by sie znalazlo.. Tu masz temat o robocie ABT w moim aucie wraz z wykresem:

http://www.racingforum.pl/Ciekawostkail ... 92250.html

MaciejTFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: MaciejTFSI » 01 paź 2011, 21:14

zal na maxa...za co biora taka kase?albo moze miales cos padniente :P ale w takim razie zadam pytanie firma i zobaczymy...ale czy ustawia tak dobrze i skrzynie tez mozna dostrajac albo cos?

Awatar użytkownika
ozi_dafit
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: ozi_dafit » 02 paź 2011, 00:00

padniete napewno nie, bo tam jest wykes w SPAM do serii ktora wgralsmy i zmierzylismy pare minut po sprawdzenieu mocy na sofcie ABT a potem od razu byl robiony soft w CS.

MaciejTFSI
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: MaciejTFSI » 02 paź 2011, 22:24

ok rozejrze sie co maja dla mojego silnika w tych firmach i jaka cena itd

[ Dodano: 2011-10-04, 19:43 ]
i jest lipa bo nikt z wymienionych firm nie robi mojego silnika jeszcze 3.0 TFSI <mysli> <zalamka>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja