[a6 c5 1,9tdi variant] jaki zestaw cb
[a6 c5 1,9tdi variant] jaki zestaw cb
witam
mam pytanie jakie zestawy cb macie zamontowane w waszych audiolkach zeby ładnie wyglądały no i dobrze odbierały
gdzie zamontowac antene i jaką
pozdrawiam
mam pytanie jakie zestawy cb macie zamontowane w waszych audiolkach zeby ładnie wyglądały no i dobrze odbierały
gdzie zamontowac antene i jaką
pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Wojtek
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUD 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
viewtopic.php?t=3162
tu masz troche :mrgreen:
Ja mam Pr.HaryII i jest ok,dobrze pasuje w ten schowek po lewej pod wlacznikiem swiatel
tu masz troche :mrgreen:
Ja mam Pr.HaryII i jest ok,dobrze pasuje w ten schowek po lewej pod wlacznikiem swiatel

- piterrr A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
dziekuje za zainteresowanie tematem
radyjko to tak chciałbym zeby mozna je było zamontowac w tym schowku pod włoncznikiem
swiatel natomiast co do anteny chciałem zalozyc ml 145 tylko ponoc te magnesowki sa do 130km/h no i sa długie i moim zdaniem nie za ladnie wygladaja (samochodzik zdalnie sterowany) a z kolei krotkie anteny ponoc sa do kitu co o tym sadzicie
pozdrawiam
radyjko to tak chciałbym zeby mozna je było zamontowac w tym schowku pod włoncznikiem
swiatel natomiast co do anteny chciałem zalozyc ml 145 tylko ponoc te magnesowki sa do 130km/h no i sa długie i moim zdaniem nie za ladnie wygladaja (samochodzik zdalnie sterowany) a z kolei krotkie anteny ponoc sa do kitu co o tym sadzicie
pozdrawiam
- piterrr A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2000
- Moje auto: Allroad C5
- Silnik: 2.8 174KM
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
- piterrr A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0 136KM
Radio: president lub uniden moim zdaniem są najlepsze a wybór konkretnego modelu to już sprawa twoja i tego ile chcesz na to kasy wydać i ile mieć bajerów. Co do anteny to polecam sirtel gamma tyle że to nie jest magnes i musiał byś ją albo na stałe albo na uchwycie klapowym lub reling. Jest to antena helikalna więc pomimo ok 100cm śmiga jak 200cm bacik. a kosztuje ok120zeta i nie wygląda jak cb więc jakiś gu...niarz ci jej nie buchnie za wygląd.
- posti
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
ja zdecydowałem sie na uniden 520.... teraz musze dokupić antene i nie wiem co wybrać. po pierwsze nadwozie kombi, po drugie chce uzywać radia zarówno w miescie (wawa) jak i na trasie. na trasie czesto gęsto przeraczam prędkości 200km/h a czasami zdarza sie przekroczyc nawet 240km/h (takie sa uroki 2,7T z chipsem) i bez blokady prędkości. Co doradzicie?jaka antena?gdzie ją najlepiej zamontować?
MOC JEST NAŁOGIEM, TURBO PODSTAWA, NITRO ZABAWĄ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Silnik: 2.0 136KM
Witam w temacie CB troszkę już siedzę wię może pomogę podjąć decyzję.
Ja osobiście polecam Antenkę Presidenta ML-145 nówka dostępna juz od około 160 - 180 zł. Generalnie inne klony 145'ki mają problemy z zestrojeniem po pewnym czasie. Najlepiej jest "na środku i na stałe" ale jak czytam w Twoim przypadku tylko magnes wchodzi w grę bo magnes ma dużą powierzchnie i całkiem nieźle masę z autka zbiera a ten president sparowany z 520 Xl'ką to już naprawde daje radę w eterze.Wiem bo miałem w poprzednim autku przez 2,5 roku i bezproblemowo stroiła się na 1,1; 1,2 (kumpel pożałował 40 zł kupił midlanda 145 po około roku mu wilgocią podeszła antena cewkę chyba szlak trafił i nie było szans uzyskać SWR'a w garnicach nawer 1,4). Z własnego doświadczenia wiem że reling nie jest najlepszym miejscem na montaż anteny gdyż nie jest dostatecznie "zmasowana" co bardzo wpływa na zasięg zarówno nadawania jak i odbioru przed ML-145 miałem President Iowa właśnie na relingu i po przesiadce na ML'ka niebo a ziemia. Więc reling szczerze odradzam podobna sprawa jest z uchwytami.Uchwyty na klapę to pic na wodę no chyba ze śruby mocujące do gołej blachy będziesz kręcił żeby dobrą masę złapać - czy ma to sens? A jeszcze jedno jak nie masz ryflowanego dachu do 220 wytrzyma na pewno co do 240 głowy nie daję.
pozdrawiam
Ja osobiście polecam Antenkę Presidenta ML-145 nówka dostępna juz od około 160 - 180 zł. Generalnie inne klony 145'ki mają problemy z zestrojeniem po pewnym czasie. Najlepiej jest "na środku i na stałe" ale jak czytam w Twoim przypadku tylko magnes wchodzi w grę bo magnes ma dużą powierzchnie i całkiem nieźle masę z autka zbiera a ten president sparowany z 520 Xl'ką to już naprawde daje radę w eterze.Wiem bo miałem w poprzednim autku przez 2,5 roku i bezproblemowo stroiła się na 1,1; 1,2 (kumpel pożałował 40 zł kupił midlanda 145 po około roku mu wilgocią podeszła antena cewkę chyba szlak trafił i nie było szans uzyskać SWR'a w garnicach nawer 1,4). Z własnego doświadczenia wiem że reling nie jest najlepszym miejscem na montaż anteny gdyż nie jest dostatecznie "zmasowana" co bardzo wpływa na zasięg zarówno nadawania jak i odbioru przed ML-145 miałem President Iowa właśnie na relingu i po przesiadce na ML'ka niebo a ziemia. Więc reling szczerze odradzam podobna sprawa jest z uchwytami.Uchwyty na klapę to pic na wodę no chyba ze śruby mocujące do gołej blachy będziesz kręcił żeby dobrą masę złapać - czy ma to sens? A jeszcze jedno jak nie masz ryflowanego dachu do 220 wytrzyma na pewno co do 240 głowy nie daję.
pozdrawiam
- posti
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A4 B7
- Silnik: 2.0TDI CAHB 163KM
dzisiaj zakupiłem zestawik... uniden 520 i antenka pilot... zestaw działa mega zajedwabiście... bardzo fajnym elementem tego zestawu jest antena bo ma 70cm dlugości i stopke magnesu zaledwie 80mm :D pomimo tak małego magnesu przy testach do 180km/h 3mała sie bez zająkniecia, wiecej neistety jeszcze z nią nei jechałem, bo do dyspozycji dzisiaj miałem tylko warszawe i to w dosc kiepskich godzinach. a dodatkowo antenka pomimo małej długości zbiera bardzo fajnie i bez zbędnych dokłóczliwych trzasków. generalnei antena dzieki swoim rozmiarom jest mega super 
POLECAM TAKI ZESTAW

POLECAM TAKI ZESTAW
MOC JEST NAŁOGIEM, TURBO PODSTAWA, NITRO ZABAWĄ...