Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ A6 C5] Wiarygodność przeglądu

Wszystko co dotyczy ogólnie całej gamy A6/A7 silników wysokoprężnych, nie przywiązane stricte do konkretnego modelu.
ODPOWIEDZ
maciek257
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Wiarygodność przeglądu

Post autor: maciek257 » 26 wrz 2011, 18:43

Witam,

Mam pytanko. Na ile procent oceniacie wiarygodność przebiegu 164 000 km przy Audi A6 C5 z grudnia 2002 z manualem? Pytam bo wiem, że od każdej reguły bywają wyjątki. Mam znajomego w servisie VW/Audi i sprawdził mi historie samochodu. Wiele informacji tam nie ma, m.in wpis z połowy ubiegłego roku z ASO o przejechaniu 150 000 km. Autko widziałem i słyszałem (laikiem nie jestem, ale specjalista ze mnie też żaden) silnik chodzi równo, nie kopci, wnętrze w b.dobrym stanie, lakier też, jedynie lampy nieco przybrudzone od środka i zużyte przyciski od klimy(strona kierowcy). W środę lub czwartek chce samochód zabrać na sprawdzenie do serwisu. Czy istnieje możliwość, aby w serwisie mogli na podstawie stanu silnika, zawieszenia itd. ocenić w bliższym stopniu wiarygodność przebiegu? Czy np. są w stanie ocenić stan wałków?

maciek257
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: maciek257 » 26 wrz 2011, 19:08

No niestety autko sprowadzone do kraju we wrześniu 2005. Tak myślę, że gdyby niemczuch chciał dużo jeździć to wybrał by automat z tempomatem a w tym egzemplarzu tego nie ma. No, ale to pewnie kwestia gustu :P Nie wiem czy to ważne, ale właściciel samochodu jest współwłaścicielem komisu samochodowego - nie wiem czy to wada czy zaleta :) Bardzo proszę o odpowiedz na pytanie - czy serwis podczas oględzin samochodu (za +/- 150zł) jest w stanie sprawdzić stan wałków? Wiem, że mocno zajeżdżone egzemplarze mają właśnie te elementy wytarte.

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
robertno
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: robertno » 26 wrz 2011, 19:38

Jeżeli podjedziesz do dobrego serwisu Audi lub VW to Ci to ocenią. Raczej zwykły przegląd diagnostyczny Ci tego nie wykaże.

Awatar użytkownika
phpbb3 forum A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Forum Audi
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: phpbb3 forum A6 » 26 wrz 2011, 22:34

jeśli nie masz jakiegoś znajomka, który zna się na tym czy owym to myślę że w pierwszym lepszym czy nawet dobrym serwisie nie masz co liczyć na konkretną, rzeczową i szczerą opinię.

vonito
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Tomasz A6 Forum
Rocznik: 2006
Moje auto: S6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: vonito » 03 paź 2011, 09:09

w serwisie się połapią raczej jesli przebieg jest cofnięty o 100 kk i więcej
i to jedynie prawdopodobnie
jak nie ma wpisanego akurat polskiego przeglądu to raczej dziwne...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne”

opony samochodowe opony samochodowe opony samochodowe
hamulce części samochodowe ucando.pl części samochodowe iparts.pl
części samochodowe motostacja