Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[sprzedawca] Oszust na forum!!!

Zablokowany
Petroniusz566
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Patryk
Rocznik: 2007
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.6 ABC 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Petroniusz566 » 17 wrz 2011, 15:24

<stop>
Ale o co chodzi?? Z screenów maili wynika, że kolega Yoorki zapłacił koledze Armani85 jego dług u kogoś za coś tam..
Jeśli Armani85 rzeczywiście twierdzi, że nastąpiła pomyłka i chce zachować twarz na tym forum to niech napisze do tego szczęściarza który dostał kasę na konto i oznajmi go, że z innego konta przelał mu 100zł po czym prześle koledze Yoorki zaległą część.. nie można tak?
Albo uwierzę, że to był gruby wałek..
ale są dwie.. jedna mówi: tak, druga mówi: nie

yoorki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yoorki » 17 wrz 2011, 17:32

jak dla mnie to jest tylko jedno rozwiązanie.
ja do życia nie potrzebuje tej kasy ale klubowi by się przydała np. na utzrymanie serwera.
jeśli kasa wpłnie na konto klubu i jakiś moderator to potwierdzi to obiecuje że poprosze o zlikwidowanie tematu i zapomne o sprawie. żadna inna forma mnie nie saktysfakcjonuje

charon1984
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: charon1984 » 17 wrz 2011, 20:38

Nie chcę tu nikogo osądzać - tym bardziej, że byłem już świadkiem kilku afer na forach internetowych. Niektóre z nich skończyły się bardzo dziwnie.

Tak czy siak pozostaje jeszcze jednak kwestia.
Czy macie kontakt / dane do osoby, która dostała przelew pomimo, iż nie powinna?
Ta osoba powinna zwrócić pieniądze, ponieważ dostała je "bezpodstawnie".
Trzeba ją jednak o tym poinformować (bo jakby nie patrzeć - jest to kwota, której przypływu można nie zauważyć ;) )

yoorki
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: yoorki » 18 wrz 2011, 12:13

ja mam dane tego gościa ale kontaktować się nie kontaktowałem ani nie zamierzam. po pytaniu jakie zadałem w banku czy mogę anulować przelew i odpowiedzi negatywnej nie zrobiłem żadnych ruchów. kase wysłałem tam gdzie mi podano, więc nie ja powinienem się martwić.

Audi A7 3.0 BMK 224KM

Post autor: Audi A7 3.0 BMK 224KM » 20 wrz 2011, 13:46

Jakieś postępy w sprawie?

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 20 wrz 2011, 13:51

ja swojego nie odzyskalem..
tak sobie mysle...ze chyba przejade sie do znajomego do ASO...zrobie fikcyjny przeglad zawieszenia za 20zl i podam przebieg w granicach 400 tysiecy...cieesko bedzie sprzedac tego passata....
jeden taki nieuczciwy juz zostal tak potraktowany.....

Armani85

Post autor: Armani85 » 20 wrz 2011, 19:19

To mialo byc audi a ty mi wyslales vin passata wiec nie dziw sie odpowiedzi

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 20 wrz 2011, 20:59

Skrzynka Skrzynka Wysłane Wysłane Do Wysłania - zniknie gdy odczyta adresat Do Wysłania - zniknie gdy odczyta adresat Zapisane Zapisane

Odpowiedz na post Audi A6 Klub Polska Strona Główna
Skrzynka :: Wiadomość
Od: Armani85
Do: tomkom1
Wysłany: 2011-09-07, 22:44
Temat: Hej Cytuj wiadomość
Czesc sprawdz mi vin

WVWZZZ3BZ3P391617

to jest kopia wiadomosci jaka mi wyslales.wvw to oznaczenie vw
kolego zaczynasz mnie irytowac.mnie rowniez scigaja za zwroty.a przez takich ajk ty zawieszam sie i musze placic za takich ludzi jak ty wlasnie...ja w kazdym razie ci tego nie podaruje i od razu ci zapowiadam zebys w piatek sciagnal swoja historie od kogos.zreszta nawet ja ci ja sciagne i wkleje tutaj w gratisie jako dodatek do tego co juz zrobilem i za co nie zaplaciles.

Awatar użytkownika
mA3rtA6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: mA3rtA6 » 20 wrz 2011, 22:16

ło matko co tutaj się dzieje...... <szok> <szok> <szok> <zdziwiony> <zdziwiony> <zdziwiony> <rzygi> <rzygi> <rzygi>

Audi A7 3.0 BMK 224KM

Post autor: Audi A7 3.0 BMK 224KM » 20 wrz 2011, 23:12

mA3rtA6 pisze:ło matko co tutaj się dzieje...... <szok> <szok> <szok> <zdziwiony> <zdziwiony> <zdziwiony> <rzygi> <rzygi> <rzygi>
Tak sie dzieję jak na forum są tanie podróbki Armaniego. Armani85 według Ciebie wszyscy są winni tylko nie ty. Dorośnji w końcu dzieciaku i zacznij brać odpowiedzialność za swoje błedy. I tak masz szczeście że trafiłeś na spokojnych userów naszego forum, gdybyś trafił na kogoś innego, miał byś już naliczoną kare i ostry wpier... w lesie.
P.S
pytanie do adminów i modów do kiedy Armani ma termin na załatwienie sprawy z yoorki i tomkom1?

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 21 wrz 2011, 08:04

johntailor, zgadzam się, że powinno się karać, ale zablokujecie mu konto to i tak sobie nowe zrobi i tym bardziej znów będzie mógł naciągać innych... Więc rozwiązanie takie sobie :)

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 21 wrz 2011, 09:51

0x4B25A, mogą zrobić tak że nie zablokują adres IP i choćby niewiem jakie chciał konto to i tak nie założy, chyba że ma zmienne konto IP lub przesiądzie sie do innej kafejki internetowej

0x4B25A

Post autor: 0x4B25A » 21 wrz 2011, 09:54

Dawid2542, weź proszę pod uwagę, że jeśli ma sieć wew. (np. kablówka) to na zew. ma stałe IP (lub zmieniane co jakiś czas - nadawane z puli adresów) cała sieć... dzięki NAT... Owszem można zablokować, ale wtedy nikt z całej sieci nie założy konta...

Forum Audi A6 .

Post autor: Forum Audi A6 . » 21 wrz 2011, 10:21

panowie dajcie na rzie spokoj.zbanwanie nie wroci nam kasy a gosc moze w koncu oprzytomnieje...szkoda tylko ze glosu nie zabiera nikt z administracji....wydaje mi sie ze w obliczu niezbitych dowodow jakie tu przedstawiamy powinni zajac jakies stanowisko.

Audi A7 3.0 BMK 224KM

Post autor: Audi A7 3.0 BMK 224KM » 21 wrz 2011, 10:25

0x4B25A pisze:johntailor, zgadzam się, że powinno się karać, ale zablokujecie mu konto to i tak sobie nowe zrobi i tym bardziej znów będzie mógł naciągać innych... Więc rozwiązanie takie sobie :)
Zgadza się, ale to będzie juz utrudnienie dla niego. Nie oczekuję również cudów od adminów lub modów bo wiem że nie są praktycznie w stanie nic zrobić. Zbanowanie Armaniego będzie symbolicznym ukłonem w strone innych userów. Muszę przyznać że nie miałem wcześniej racji w sprawie działu ogłoszeń. Wydaje mi się że jednak lepiej by było gdy dostęp mieli by użytkownicy powyzej 50 postów. Reszta nie miała by nawet wglądu. I np. taki "Adam Kuźnicki" nie miał by dostępu i nie był by w stanie oszukać naszych użytkowników.

Zablokowany

Wróć do „Odradzam (spoza Forum)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja