Witam!! Sorki, jeśli temat już był gdzieś wcześniej opisywany, ale nie mogę znaleźć wszystkich potrzebnych mi informacji...
Otóż nie mam w aucie świateł cofania... sprawdzałem bezpieczniki, są ok, podobnie żarówki...
Domyślam się, co też czytałem w innych postach że to prawdopodobnie czujnik świateł cofania... Tylko szczerze nie wiem gdzie go szukać, jak wygląda i jak już go znajdę jak sprawdzić czy to na pewno on jest powodem tej usterki...
Z góry dzięki za pomoc.
[ A6 C5] brak świateł cofania
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
[ A6 C5] brak świateł cofania
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Było: 80-B2, 100-C3, 100-C3, 100-C4, C5, C5FL, C6,
jest znów C5FL :D
Myślisz AUDI...
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
- Jigitt
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomi
- Rocznik: 1999
- Moje auto: A6 C5
- Silnik: 1.8T AWT 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Mariusz-MN dzięki za podpowiedzi, poszukam... powiedz tylko jeśli wiesz, gdzie znajduje się sam czujnik świateł cofania, też gdzieś w okolicach skrzyni?? Jeszcze nie zaglądałem pod spód auta więc nie wiem dokładnie...Mariusz-MN pisze:szukaj gdzie wchodza jakies kabelki to skrzyni biegow,kostka jakas. Albo na wybieraku.Moze sie kable przetarly albo kostka wypiela.
Mówisz QUATTRO...
Myślisz AUDI...
Myślisz AUDI...
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
A o co ci chodzi pod pojeciem czujnik swiatel cofania?? Bo jesli chodzi o wlacznik swiatel cofania to jest to mechaniczne urzadzenie w skrzyni ktore w okreslonej pozycji wybieraka poprostu zalacza wlacznik zamykajacy obwod i sie swieca swiatla cofania.proste urzadzanko...nie wiem gdzie w tym silniku moze byc ale napewno gdzies go widac i niekoniecznie musi byc od dolu,poszukaj wybieraka,albo tych ciegiel od lewarka.napewno znajdziesz:)
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
miałem ostatnio taki problem wtyczka do czujnika biegu wstecznego jest po prawej stronie skrzyni biegów musisz ja wypiąć będzie brudna zaśniedziała i nie ma styku więc nie ma świateł cofania wiem jak to jest.
potraktuj ja WD40 lub innym środkiem podrap cienkim wkrętakiem powinno zadziałać.
jeśli nie to masz czujnik do wymiany
potraktuj ja WD40 lub innym środkiem podrap cienkim wkrętakiem powinno zadziałać.
jeśli nie to masz czujnik do wymiany
- kot919
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Audi Forum
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Silnik: 3.0 TFSI 300KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
Być możę u Ciebie wysunął się z ori pozycji, lub jest niedokręcony (nie wiem jak to jest u Ciebie rozwiązane). Ja do czujnika byłem w stanie dojść z kanału, i myślę że w Twojej wersji również będzie to wykonalne.icedfan pisze:jest taka opcja aby dojść do tego samemu? u mnie działa tak że muszę mocno wcisnąć wsteczny i trzymać wciśnięte to by świeciło, a jak wrzucę to tylko mignie i gaśnie. chodzi mi o to czy da się dojść do skrzyni do tego włącznika może jest dobry.. tylko nie łączy coś.
Na forum kilkuktornie przewinął się temat biegu wstecznego i były nawet wstawiane zdjęcia skrzyni. Spróbuj przejrzeć zasoby forum raz jeszcze.