temat do zrobienia, procedura dotyczy immo 2 generacji
jezeli masz interfejs vag commander, vcds tez chyba da rade ja robilem na vag comm, odczytujesz pin moze byc z licznika, przygotowujesz wszyskie klucze jakie masz do odpalenia auta, wkladasz sprawny klucz do stacyjki i wlaczasz zaplon, wchodzisz w vag commander - licznik - logowanie- podajesz odczytany pin poprzedzony zerem- potem adaptacja - wpisujesz kanal 21 zatwierdzasz, jako wartosc pojawi ci sie cyfra odpowiadajaca ilosci zaprogramowanych kluczy, tzn. takich ktorymi mozesz odpalic auto, wpisujesz wartosc testowa 0 - testuj- zapisz, potem wpisujesz wartosc testowa ilosc kluczy jakie masz do zaprogramowania, ja mam 4, jezeli masz tez 4 wpisujesz 4 jezeli masz 3 wpisujesz 3 itd. musisz wpisac taka cyfre ile bedziesz wkladal kluczy do stacyjki -testuj - zapisz, kontrolka od immo powinna zgasnac, wylaczasz zaplon i wyciagasz klucz, potem wkladasz nastepny klucz, wlaczasz zaplon, immo mrugnie 2 razy i zgasnie, wtedy wylaczasz zaplon i wyciagasz klucz, wkladasz nastepny klucz i postepujesz tak samo az zaprogramujesz wszystkie klucze, tylko pamietaj ze masz na cala procedure programowania kluczy 60 s. liczone od momentu wpisania ilosci kluczy do zaprogramowania i zatwierdzenia poprzez testuj zapisz, inaczej immo nie zaprogramuje sie, potem wychodzisz z vaga poprzez wstecz 6 close controller, powodzenia