tak dokladnie-mam żaroweczke niebieskawą i po właczeniu dlugich nie rozni się od swiatla z soczewkiigo_89 pisze:Tomas, Tylko ta żarówke H7 bedzie trzeba wstawic Philips Blue Vision ona jest w tej niebieskiej otulinie i daje ładne białe światło bo zwykła H7 bedzie dawać żółtawe i to razem z xenonem długim bedzie zle wygladało na drodze :P
[ A6 C6] Bi xenon Led
Re: Bi xenon Led
igo_89 pisze:Panowie mam pytanie czy jest możliwość założenia bi xenonów led bez zmiany bordez ze zwykłego od xenonów na tego z literka N. znalazłem aukcje na allegro oto ona :
http://moto.allegro.pl/audi-a6-a-6-rs-6 ... 63673.html
na aukcji napisane jest :
wystarczy podpiąć wtyczki i wszystko będzie działać , nie będzie zadnych błędów !reflektory nie wymagają montazu kosztownego bortneza,DIODY W PASKACH LEDOWYCH SÂĄ W 100% SPRAWNE I NIE PRZEPALAJÂĄ SIę,PODCZAS UZYWANIA KIERUNKOWSKAZÓW LEDY PRZYCIEMNIAJÂĄ SIę.
I teraz moje pytanie czy jest to możliwe co on napisał ?
http://www.xenon.home.pl/Audi_A6_S6_mon ... j-102.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Panowie mam nowe info na temat lampek od Dominika a mianowice za ok 2 tyg bedzie mozliwosc montazu diod dwukolorowych czyli listwa led bedzie swiecila ladnie na bialo a jak wlaczymy kierunek bedzie migal na pomoranczowo ,mysle ze moze byc ciekawie jak bedzie filmik to sie oceni.
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Moje auto: A6 C6
- Rocznik: 2007
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Kontakt:
Co do zarowki to z tego co wiem to jej moze nie byc wcale bo tak jak piszesz wygladalo by to lipnie mysle ze trzeba poczekac na filmik i wtedy ocenimy czy warto.
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
po kolei co nastąpiło
-miałem światła xenon
-wymieniłem na bixenon z led
-wymieniłm bortnetz na K
-przpiołem przewody przy bortnetz
left
1- Separate pin 4 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 6 line gray/white from the black connector T10a
3- Combine at pin 6 line gray/white with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 4 where was line black/red at the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 8 line white/black from the black connector T10a
6- Combine pin 8 line white/black with gray/white line (on pin 6) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 8 where was line white/black at the black connector T10a is no longer needed
right:
1- Separate pin 15 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 1 line red/yellow from the black connector T10a
3- Combine at pin 1 line red/yellow with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 15 where was line 15 black/red on the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 2 line green/blue from the black connector T10a
6- Combine pin 2 line green/blue with red/yellow line (on pin 1) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 2 where was line green/blue line at the black connector T10a is no longer needed
-zrobiłem kodowanie na led
-działa ściemnianie led przy włączeniu mijania
-nie działają H7
problem: na fisie wyświetla sie : ADAPTIVE LIGHT DEFECTIV
nie działają spryskiwacze lamp ( w vcds gdy robię test to działają )
nie ściemniają się ledy przy kierunkach
nic nie przepinałem w kostkach lamp
Proszę o pomoc
-miałem światła xenon
-wymieniłem na bixenon z led
-wymieniłm bortnetz na K
-przpiołem przewody przy bortnetz
left
1- Separate pin 4 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 6 line gray/white from the black connector T10a
3- Combine at pin 6 line gray/white with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 4 where was line black/red at the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 8 line white/black from the black connector T10a
6- Combine pin 8 line white/black with gray/white line (on pin 6) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 8 where was line white/black at the black connector T10a is no longer needed
right:
1- Separate pin 15 line black/red from the gray connector T32c
2- Separate pin 1 line red/yellow from the black connector T10a
3- Combine at pin 1 line red/yellow with black/red line (from T32c) at the black connector T10a
4- The pin 15 where was line 15 black/red on the gray connector T32c is no longer needed
5- Separate pin 2 line green/blue from the black connector T10a
6- Combine pin 2 line green/blue with red/yellow line (on pin 1) at the black connector T10a (PWM signal)
7- The pin 2 where was line green/blue line at the black connector T10a is no longer needed
-zrobiłem kodowanie na led
-działa ściemnianie led przy włączeniu mijania
-nie działają H7
problem: na fisie wyświetla sie : ADAPTIVE LIGHT DEFECTIV
nie działają spryskiwacze lamp ( w vcds gdy robię test to działają )
nie ściemniają się ledy przy kierunkach
nic nie przepinałem w kostkach lamp
Proszę o pomoc
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2001
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
wraz ze zmianą bordnetza na K załączył się CP w nim i dopuki nie załatwisz tego w ASO nie będzie ci działał spryskiwacz. (w ten sposób objawia się CP w bordzie) natomiast jeśli chodzi o błąd na fisie przeprowadÂź adaptację modułu zasięgu świateł grupa 55 i będzie po kłopocie.
natomiast ściemnianie przy kierunkach to nie ten bord.
natomiast ściemnianie przy kierunkach to nie ten bord.
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty
----------------------------------------------
CCCO 2015
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu
CCCO 2015
-
- Forum Audi A6 / A7
diego25041987@wp.pl, wspomniany przez Ciebie błąd, związany jest z funkcjonalnością skręcania strumienia światła wraz ze skręcaniem kierownicy, po przekroczeniu zadanej prędkości (w zależności od RM, prędkość ta jest inna)... moduły skrętu do tych lamp masz? Podłącz VCDS i odczytaj dokładnie o co w tym zgłoszeniu chodzi... czy problem jest z modułem/ami, połączeniem, czy może z silniczkiem w którejś z lamp...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Moje auto: Allroad C5
- Rocznik: 2001
- Silnik: 2.5TDI 155KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
Proszę bardzo, ale opisana poniżej procedura sama w sobie nie ustawia świateł! Powoduje ona jedynie zatrzymanie się elektrycznych nastawników ustalających wysokość świateł w pozycji "wyśrodkowanej", w której powinno się przeprowadzić ręczną regulację reflektora za pomocą śrub znajdujących się w jego obudowie.
Procedura powinna być wykonana do samego końca, w przeciwnym wypadku w pamięci sterownika może pojawić się błąd "Reflektory nie zostały wyregulowane". Aby go wykasować należy przeprowadzić całą procedurę regulacji reflektora.
Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:
► Pojazd musi stać na równym podłożu
► Hamulec ręczny musi być zwolniony
► Zapłon musi być włączony
► ÂŚwiatła wyłączone
► Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów
Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:
[Wybór]
[55-Zasięg xenonów]
[Nastawy podst. - 04]
Grupa "001"
[Idź!]
Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.
Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.
Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.
[Gotowe, powrót] i to zgrubsza tyle
Procedura powinna być wykonana do samego końca, w przeciwnym wypadku w pamięci sterownika może pojawić się błąd "Reflektory nie zostały wyregulowane". Aby go wykasować należy przeprowadzić całą procedurę regulacji reflektora.
Przed przystąpieniem do regulacji świateł muszą być spełnione następujące warunki:
► Pojazd musi stać na równym podłożu
► Hamulec ręczny musi być zwolniony
► Zapłon musi być włączony
► ÂŚwiatła wyłączone
► Sterownik w pamięci nie może posiadać żadnych błędów
Procedurę przeprowadzamy w następujący sposób:
[Wybór]
[55-Zasięg xenonów]
[Nastawy podst. - 04]
Grupa "001"
[Idź!]
Zaczekaj około 20 sekund. W tym czasie silniczki ustalające wysokość światła zatrzymają się w pozycji odpowiedniej do ręcznej regulacji reflektora.
Włącz światła i ustaw je śrubami w reflektorze zgodnie z zaleceniami producenta.
Teraz przejdź do grupy "002". W tym momencie sterownik zapamięta położenie nastawników jako położenie bazowe.
[Gotowe, powrót] i to zgrubsza tyle
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
CCCO 2015
CCCO 2015