Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[A6 C5 1.9 Tdi] filtr paliwa i schladzacz

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
labus771
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5 1.9 Tdi] filtr paliwa i schladzacz

Post autor: labus771 » 30 sie 2011, 21:44

witam
po przeszukaniu forum stwierdziłem że silnik 115 konny ajm jest najmniej zawodnym silnikiem <mysli>
przeszukałem całe forum na temat tego modelu silnika z nadzieją na temat dotyczący filtra paliwa i nie znalazłem.
chciałbym wymienić kilka drobnych rzeczy w tym filtr paliwa
i tu jest problem nie mogę znależc na necie tego filtra tzn chodzi mi o cały komplet filtr i tzw schłądzacz który montowany jest na filtrze z rysunku który otrzymałem z salonu jest on oznaczony nr 13 i 14 filtr nr2
w salonie zaspiewali mi za komplecik 1360 zł troche mnie zszokowało bo do ajm filtr kosztuje około 140 tylko ze ja mam ajm o wyzszym numerze i juz nie pasuje podobno.prosiłbym Was o pomoc w znalezieniu jakiegoś linka na temat tego komplety i jeszcze o podanie nr katalogowych rozrządu i wszystkich pasków jakie są zainstalowane na moim silniku ewentualnie o jakiś dobry sklep internetowy może byc na pw.
pozdrawiam

labus771
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: labus771 » 01 wrz 2011, 19:25

Piotruś dziękuje za szczegółowy wykład
ostatnim razem pomogłeś mi w wątpliwościach dotyczących turbiny
a więc jeżeli chodzi o flitr i chłodniczke tu w norwegii mam takiego mechanika który pracuje w VW i on powiedział mi żebym sobie to wymienił bo na śrubie imbusowej chłodniczki było troche paliwa
jeżeli faktyznie jest ta część bezawaryjna to przypuszczam że mogło sie tam dostac troche paliwa podczas wymiany tegoż filtra i moze faktycznie nie trzeba tego wymienić ale w sobotę sprawdzę
co do filtra to czy jezeli zamówie do ajm typowy to czy on sie zegra z tą chłodniczką?

niestety nie ma mnie w Polsce będę pod koniec września
jeżeli chodzi o ten zestaw który mógłbyś mi skonstruować to byłbym zainteresowany ponieważ nie mam zielonego pojęcia co z czym jaki zestaw itd
jeżeli możesz napisz mi jakie dane silnika potrzebujesz co będzie zawierał ten komplet no i ile to będzie kosztować jeżeli wydole finansowo to zabrałbym go pod koniec września
pozdrawiam

labus771
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: labus771 » 03 wrz 2011, 15:23

<brawo> <okok>

lukasz89k1
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: lukasz89k1 » 28 sty 2012, 16:12

witajcie chciałem zapytać czy ta chłodniczka wszystkie dziury ma otwarte tzn jak będę dmuchał powietrzem obojetnie w która dziurę czy ma isć to powietrze czy jedna dziura ma być zamknięta bo mi cos jakby schodziło paliwo

a zapytam jeszcze czy a6 c5 1,9 tdi 110 km ma pompę paliwa?i czy gdyby jej nie byłło albo nie będzie działać czy to cos powoduje

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl