[A6 C4] Skomplikowane naglosnienie Bose/Alpine
no na polce z tylu. Ja obymyslilem sobie to tak: Biorac tego Renegade 1100s. Podlaczam po jednym kanale na kazdy Alpine 75W. Mostkuje tylne drzwi (Bose) na jeden kanal oraz mostkuje przednie drzwi (Alpine) na kanal.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2011, 20:47 przez domin150, łącznie zmieniany 1 raz.
auto bez quattro to tylko jakis kompromis...
z autopsji... odsłuchiwaliśmy ten wzmak na tanim systemie ale markowych klockach mianowicie alpine cde9880r przód helix db 62 (odseparowany) i sub RF P1 10 cali. mocy na subie brak jakości na przodzie też. zerowa dynamika i taki pudełkowy bas. zmiana wzmaka na inny i system zaczoł grać przyjemnie.szybki-ens pisze:ale wiesz to z autopsji czy tylko tak słyszałeś? lub czytałeś na jakimś forum?
P.S.
jak wzmak nowy za 280zł może być dobrej jakości? to jak z samochodami....dacia logan nowa za 40 tys i audi C6 za podobne pieniądze.... jeździ jedno i drugie ale wystarczy wsiąść do audi żeby różnice poczuć na własnej skórze...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
maja nie przejmuj się. Na a6klubie mało kto słyszał konkretnego sprzętu. Tutaj tyko delfinki pasujące do kierownicy, cyferki Wat na opakowaniu i znaczki bose/b&o się liczą. Nic więcej
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 18:17 przez Forum Audi A6, łącznie zmieniany 1 raz.
taaaa.... zauważyłem właśnie... jak ma 2000W i kosztuje 150zł to znaczy że tu łupie jak złe... a obok leży taki RF czy JL co ma 150W i gra dużo dużo lepiej ale to lipny głosnik bo tylko 150W ma więc to jakis śmieć. panowie za dobry sprzęt trzeba ZAPLACIć a nie zapłacić 500zł za 3 kpl głośników wzmak za 300 i to już dudni i jak to super gra... za te 800zł to starczy kasy na panele drzwiowe i wygłuszenie drzwi... i drugie 800 na używke piec i rozsądnej jakości głosniki do tego kable kabelki i suba robi się około 2 koła w przypadku A6 C4 bynajmniej i tych porąbanych głośników przednich
troche znam sie cenowo na sprzecie i wiem ze trzeba wylozyc troche kasy na takie cos, ale zrozum w pierwszej kolejnosci mam wiele innych rzeczy w aucie do zrobienia, lakier, LPG, klima, skora do obszycia... Teraz chcialem zeby mi przyzwoicie gralo za niewielka kase. Wiec sie pytam co myslicie o tym Renegade bo jestem aktualnie w Niemczech i moge go dostac tutaj w media markt za 70euro. pozdro
auto bez quattro to tylko jakis kompromis...
-
- Forum Audi A6 / A7
maja, o to właśnie chodzi że nie wszyscy mogą przeznaczyć te dwa koła na audiofilski sprzęt. Jest dużo ważniejszych rzeczy w które najpierw wypadało by pchać kasę, audio to dodatek bo po co Ci dobry wzmak jak bryka nie jedzie? Wiesz Ty jak widzę jesteś tak jakby hobbysta i się tym bawisz a są i tacy i chcą żeby coś tam grało. Zmienią coś tanim kosztem i na pewno zagra to lepiej niż seria.taaaa.... zauważyłem właśnie... jak ma 2000W i kosztuje 150zł to znaczy że tu łupie jak złe... a obok leży taki RF czy JL co ma 150W i gra dużo dużo lepiej ale to lipny głosnik bo tylko 150W ma więc to jakis śmieć. panowie za dobry sprzęt trzeba ZAPLACIć a nie zapłacić 500zł za 3 kpl głośników wzmak za 300 i to już dudni i jak to super gra... za te 800zł to starczy kasy na panele drzwiowe i wygłuszenie drzwi... i drugie 800 na używke piec i rozsądnej jakości głosniki do tego kable kabelki i suba robi się około 2 koła w przypadku A6 C4 bynajmniej i tych porąbanych głośników przednich
A jakie wzmaki byś polecił? Chodzi o wzmaki budżetowe które każdy może zakupić w rozsądnej kasie. Taka lista by sie każdemu przydała bo wiesz po co ktoś ma kupić bubel jak za podobna kasę może znaleść coś dobrego
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Robert
- Moje auto: A7 4G
- Rocznik: 2015
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: