Gdzie ubezpieczaliście swoje auta i za ile ?
no najprosciej zobaczyc na potwierdzenie zawarcia ubezpieczenia - znaczy kwit - tam musi byc napisane, ewentualnie mozesz podejsc do ubezpieczyciela i poprosic o potwierdzenie wysokosci znizek - ale z wlasnej praktyki wiem ze to pare chwil zajmuje - nie samo wypisanie tylko odstanie w kolejkach
pozdr.
pozdr.
Opinia autora jest ważna w dniu dzisiejszym i nie może być użyta przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym następnym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany opinii
no co Ty
tylko OC, AC powyzej 10 lat nie chca dawac, jest 1 czy 2 firmy (nie wiem czy nie Link4 czasem) ale powiem Ci ze jakos nie jestem przekonany, jak oszacuja Ci skladke do zaplaty to pewnie wezma pod uwage moze i 22 tys a jakby sie co stalo po paru miesiacach to stwierdza ze nastapil nagly spadek wartosci auta i wyplaca Ci 70-80% z kwoty powiedzmy 12tys
dlatego nie chce tez utzrymywac tych hmm powiedzmy wprost zlodzieji,
OC musze placic, dlatego place jak najmniej
pozdrawiam
Krzysiek
ps. no i potwierdzam - za OC place 308 zl w Liberty Direct - mam 60% znizki (wykupilem jeszcze w grudniu 2010) - jak ktos nie wierzy to sluze kwitkiem ale na priva
tylko OC, AC powyzej 10 lat nie chca dawac, jest 1 czy 2 firmy (nie wiem czy nie Link4 czasem) ale powiem Ci ze jakos nie jestem przekonany, jak oszacuja Ci skladke do zaplaty to pewnie wezma pod uwage moze i 22 tys a jakby sie co stalo po paru miesiacach to stwierdza ze nastapil nagly spadek wartosci auta i wyplaca Ci 70-80% z kwoty powiedzmy 12tys
dlatego nie chce tez utzrymywac tych hmm powiedzmy wprost zlodzieji,
OC musze placic, dlatego place jak najmniej
pozdrawiam
Krzysiek
ps. no i potwierdzam - za OC place 308 zl w Liberty Direct - mam 60% znizki (wykupilem jeszcze w grudniu 2010) - jak ktos nie wierzy to sluze kwitkiem ale na priva
Opinia autora jest ważna w dniu dzisiejszym i nie może być użyta przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym następnym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany opinii
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
Obecnie jestem na etapie zmiany firmy ubezpieczeniowej i mi w AXA też OC wychodzi bardzo ładnie, bo płacąc składkę jednorazowo 378 zł, a w dwóch ratach po 204 zł. No i jeszcze dodatkowo w przypadku ubezpieczania drugiego auta -5% taniej czyli 360 zł jednorazowo lub 196 zł w dwóch ratach.Andi 2.5 tdi pisze:AXA 387 , sporo rzeczy ma wplyw na wysokosc stawki warto zrobic kilka wyliczen rownolegle , w celu wylapania istotnych rzeczyCasian pisze:Ktoś jeszcze ma polisę na 2.5 TDI w dobrej cenie czyli poniżej 400 zł ?
Tak jak wspomniał Andi 2.5 tdi warto trochę pokombinować, bo sporo rzeczy ma wpływ na ostateczną wysokość składki - dla mnie wyszła najmniejsza kwota po uwzględnieniu minimalnego przebiegu czyli do 5000 km/rok, dodaniu drugiego kierowcy, no i oczywiście garaż indywidualny jako miejsce parkowania w nocy. Dodatkowo można dostać jeszcze dwie dyszki rabatu po skorzystaniu z promocji "Poleć AXA Znajomym" - gdyby ktoś chciał z niej skorzystać mój nr polisy to 6747686 (trzeba go wpisać w kalkulatorze internetowym lub podać konsultantowi w trakcie rozmowy telefonicznej) .
A brales kolego NNW kierowcy i pasażera?
Cały czas sie zastanawiam nad tymi przebiegami czy tu jakiegos haczyka nie ma... Ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Mnie w AXA z promocją NNW, garażem indywidualnym, jednym kierowcą i 2 ratach wychodziło coś poniżej 598 zł.. Przy przebiegu rocznym 15- 20 K ..
Cały czas sie zastanawiam nad tymi przebiegami czy tu jakiegos haczyka nie ma... Ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Mnie w AXA z promocją NNW, garażem indywidualnym, jednym kierowcą i 2 ratach wychodziło coś poniżej 598 zł.. Przy przebiegu rocznym 15- 20 K ..
- mariusz_wierz
- Forum Audi A6 / A7
Ja zamierzam wykupić tylko samo OC i tak to wychodzi cenowo (oczywiście przy max. zniżkach za bezszkodowy przebieg ubezpieczenia 60% - o tym wcześniej nie wspomniałem). Zauważyłem też, że po wpisaniu drugiego kierowcy jest też nieco taniej. Co do tego planowanego rocznego przebiegu to nie wydaje mi się, aby ktokolwiek w to wnikał, bo przecież ubezpieczając auto nie podajesz aktualnego stanu licznika.Casian pisze:A brales kolego NNW kierowcy i pasażera?
to jest prawda też tak zrobiłem i trochę jest taniej. Jeśli ktoś będzie ubezpieczał furkę w AXA to polecam wpisać nr. polisy: 9585045 będzie 50 zł mniej.greg25 pisze:Przebieg roczny ma znaczenie. Jak zmniejszyłem z 10-15tys rocznie
Lepiej mieć Parkinsona i ... trochę wylać
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
niż Alzheimera i ... zapomnieć się napić !
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Moje auto: A6 C5
- Rocznik: 1999
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
w uk tez nie jest najlepiej i trzeba bardzo ale to bardzo uwazac bo niby tanio a pozniej schody ...ja ubezp auto za ok 800 funta rocznie ale z ratami mies . 2 miechy pozniej dostaje pismo od firmy finansowej ze to niby oni zalozyli kase do ubezpieczyciela jednorazowo a ode mnie chca TYLKO 1680 , i bedzie ok jak tylko podpisze umowe ktora mi przyslali . wiec dzwomie do nich i mowie ze jak mi na konto dadza ta kwote to nie ma sprawy podpisze i odsylam , a jak nie przeleja to sory ale ja mam umowe z firma ubezp a nie z nimi wiec dowidzenia i mam ok ale wiele osob czytalem ze podpisali i nie dosc ze maja ubezp auto to jeszcze kredyt na to ubezp a to juz kradzioez kasy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysiek
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1996
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5TDI 115KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel