[ A6 C5] specyfik do mycia
[ A6 C5] specyfik do mycia
Samochód myję na myjni samoobsługowej - jak to działa każdy wie, bród nie schodzi. Czasami gdy jeżdżę na myjnię bezdotykową, samochód spryskują białą pianą którą później spłukują wodą i samochód jest idealnie czysty (felgi też) bez użycia gąbki. Czy ktoś może orientuje się co to za specyfik ? Chciałbym to zastosować w zraszaczu ręcznym na myjni samoobsługowej.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
0x4B25A
Zastanów się, czy nie jest on zbyt agresywny dla lakieru... Ja wogóle nie używam myjni bezdotykowych, chyba, że spłukuję czystą wodą z kurzu... oczywiście to moja osobista opinia...
[ Dodano: 2011-08-22, 14:50 ]
A co do pytania, to podjedź na taką myjnię. Często jest tam jakaś obsługa i 'porozmawiaj' z nimi co tam mają...
[ Dodano: 2011-08-22, 14:50 ]
A co do pytania, to podjedź na taką myjnię. Często jest tam jakaś obsługa i 'porozmawiaj' z nimi co tam mają...
-
camelllcamelll
- Forum Audi A6 / A7

- Imię: Ryszard
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Witam
Przecież sam sobie pomyśl jaki to musi być silny środek skoro tak wszystko domywa.
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... na+aktywna
Pozdr
Jest to piana aktywna - moim zdaniem jest to dziadostwo, niszczy uszczelki, lakier itp.sneer pisze:Samochód myję na myjni samoobsługowej - jak to działa każdy wie, bród nie schodzi. Czasami gdy jeżdżę na myjnię bezdotykową, samochód spryskują białą pianą którą później spłukują wodą i samochód jest idealnie czysty (felgi też) bez użycia gąbki. Czy ktoś może orientuje się co to za specyfik ? Chciałbym to zastosować w zraszaczu ręcznym na myjni samoobsługowej.
Przecież sam sobie pomyśl jaki to musi być silny środek skoro tak wszystko domywa.
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... na+aktywna
Pozdr
Po Waszych opiniach poczytałem o pianie trochę i rzeczywiście opinie nie są najlepsze, chociaż mogłoby się wydawać że tylko rozpuszcza brud a z lakierem nic się nie dzieje tak jak z panelami w domu które też traktuje się chemią a wciąż wyglądają jak nowe. Pozostaje więc tylko myjnia ręczna na przemian z samoobsługową bezdotykową. Swoją drogą zastanawiam się co to za szampon jest na myjniach samoobsługowych, ale chyba agresywny nie jest skoro nie domywa. Dzięki za rady.
-
0x4B25A
sneer, mnie o tym przestrzegł właściciel myjni ręcznej jeszcze jak miałem poprzednie auto... z początku pomyślałem, że nie chce stracić klienta, ale poczytałem o tym i okazuje się, że jest więcej takich opinii... Wole nie ryzykować i na bezdotykową jeżdzę tylko czystym autem aby spłukać go z kurzu. Nic więcej...
Co do szamponu na zwykłych myjniach to nie, napewno nie jest agresywny. Popatrz, że pracownicy nie używają rękawiczek, więc napewno bezpieczny jest
Co do szamponu na zwykłych myjniach to nie, napewno nie jest agresywny. Popatrz, że pracownicy nie używają rękawiczek, więc napewno bezpieczny jest
trochę się zagubiłem. Może podzielę myjnia na :
1. Samoobsługowe (bezdotykowe, nie ma aktywnej piany tylko szampon zmiękczający)
2. Nie samoobsługowe dotykowe (myją ręcznie szamponem, bez piany)
3. Nie samoobsługowe bezdotykowe (aktywna piana)
Rozumiem że jeździsz na myjnie nie samoobsługową dotykową dla dokładnego umycia, a żeby spłukać kurz na samoobsługową bezdotykową i tam używasz szamponu ?
1. Samoobsługowe (bezdotykowe, nie ma aktywnej piany tylko szampon zmiękczający)
2. Nie samoobsługowe dotykowe (myją ręcznie szamponem, bez piany)
3. Nie samoobsługowe bezdotykowe (aktywna piana)
Rozumiem że jeździsz na myjnie nie samoobsługową dotykową dla dokładnego umycia, a żeby spłukać kurz na samoobsługową bezdotykową i tam używasz szamponu ?
-
0x4B25A
sneer, juz wyjaśniam. Standardowo jeżdzę na myjnię ręczną, gdzie panowie szamponem i gąbką myją, potem spłukują...
Co tydzień, dla odświeżenia (jeśli nie padało, albo mało jeździłem) jadę na samoobsługową tylko na Karcher'a aby spłukać wodą. W Warszawie na Woli niestety nie ma pierwszego typu, który podałeś
Wszystko ma aktywną pianę jedynie...
Co tydzień, dla odświeżenia (jeśli nie padało, albo mało jeździłem) jadę na samoobsługową tylko na Karcher'a aby spłukać wodą. W Warszawie na Woli niestety nie ma pierwszego typu, który podałeś