[ A6 C6] Różna barwa światła z lamp ksenonowych.
[ A6 C6] Różna barwa światła z lamp ksenonowych.
Po wymianie jednego reflektora i kompletu żarówek w mojej a6 c6 zauważalna jest różnica w barwie (tylko z bliska stojąc przed maską samochodu). Z jednego reflektora wydobywa się barwa wpadająca w niebieski odcień, a druga jest biała bez niebieskiego odcienia. Czy w C6 były stosowane różne rodzaje soczewek i to właśnie przez to jednen reflektor świeci inaczej od drugiego czy to raczej kwestia dopalenia żarówek d2s? Proszę o opinie
Ten wymieniony reflektor był używany i tutaj pytanie. Możliwe, że był przykurzony i w warsztacie nie przeczyścili odbłyśnika i wewnętrznej strony soczewki. Natężenie światła jest wyraźnie słabsze niż w moim oryginalnym reflektorze. Czy da się wyczyścić odbłyśnik i wewnętrzną stronę soczewki? Nie wiem czy udać się z tym do warsztatu. Proszę o odpowiedzi
Przy wymianie reflektora zostały wymienione obydwa żarniki. Philips d2s wersja + Nie wiem co może być powodem:
1 może rzeczywiście jeżeli lampa leżała na składzie to jej wewnętrzne elementy zostały zakurzone.
2 żarniki były zakupione z alle.. i wydawały się nie mieć śladów użytkowania ale kto wie. Może to w tej oszczędności leży wina.
1 może rzeczywiście jeżeli lampa leżała na składzie to jej wewnętrzne elementy zostały zakurzone.
2 żarniki były zakupione z alle.. i wydawały się nie mieć śladów użytkowania ale kto wie. Może to w tej oszczędności leży wina.