Nie widzi satelit.
Znacie jakieś kompetentne serwisy (najlepiej na Pomorzu)?
[A6C5] Gdzie naprawić nawigację BNS 4 na FISie?
Wjadę na Vag, jak tylko będę mógł się ruszyć z garażu (rejestracja i ubezpieczenie), bo żółte blachy już mi się skończyły. Obawiam się tylko, że jak nawet Vag coś pokaże, to i tak będę musiał znaleźć serwis, który to sprawdzi i naprawi.
[ Dodano: 2009-05-29, 22:15 ]
Ubezpieczony i zarejestrowany
Wyjąłem w końcu ten czytnik GPS, wyczyściłem laser (niełatwo do niego się dostać) i przy okazji ponownego podłączenia wszystkich przewodów GPS DATA pokazuje dostępnych 8 z 8 satelit i podczas jazdy zmieniają się długość i szerokość geograficzna - czyli GPS działa prawidłowo - teraz tylko mapa Polski....
[ Dodano: 2009-05-29, 22:15 ]
Ubezpieczony i zarejestrowany

Wyjąłem w końcu ten czytnik GPS, wyczyściłem laser (niełatwo do niego się dostać) i przy okazji ponownego podłączenia wszystkich przewodów GPS DATA pokazuje dostępnych 8 z 8 satelit i podczas jazdy zmieniają się długość i szerokość geograficzna - czyli GPS działa prawidłowo - teraz tylko mapa Polski....
mam ten sam problem (nie widzi satelit / 0 z 8 ) ale obstawiam ze jest uszkodzona antena GPS bo czyszczenie zlącz juz przerabiałem i nie pomogło
i mam takie pytanko do forumowiczów, czy ktoś może mi dać parametry takiej antenki na wymianę? po demontazu czytnika w bagażniku zauważyłem ze do niego jest podlączona jakas antenka, ale jest jeszcze taki moduł nieopodal czytnika (chyba tuner TMC) i do niego są dwie kolejne podłączone (na moją rozkminę to antena do radia i telefonu ale nie jestem pewien na 100 %). i w takim wypadku jezeli to ta od czytnika to czy bedzie pasowala antenka GPS ze złączem SMB 

i've bad ideas in my head
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 1996
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
a ja mam pytanie na marginesie ale zwiazane a ta nawiagacja... mam ajkies plyty z 1999 roku, i kiedys przypadkiem udalo mi sie wlaczyc ta nawigacje tzn na fisie cos tam sie pojawilo do wpiasania ulicy chyba. Powiedzcie prosze jak ja wlaczyc ? bo na tym panelu obok recznego jak naciskam ajkikolwiek guzik to nic sie nie dzieje - czy plyta musi byc wsrodku ? jaki guzik nacisnac zeby sie wlaczyla ? na odpalonym czy zgaszonym aucie ?
włączasz ją przyciskiem z napisem "navi" tym na panelu obok ręcznego - kluczyk w stacyjce, nie musi być odpalony wóz. Jak nie ma CD w napędzie będzie info na FIS'ie że INSERT CD lub cos w tym stylu. Ale wiesz ja teraz mam jeszcze jeden problem z tą nawigacją, uszkodzone mam przyciski "navi" i "info" (prawdopodobnie styki lub gumki pod tymi przyciskami są już wyeksploatowane) i rozkminiam jak zregenerować ten panel. Być może masz to samo i daltego nie mozesz jej uruchomić.
i've bad ideas in my head