tak, ksenonki mam oriPrzemcio pisze:dam, wiatrak klimy masz podłaczony te same kolory co twoja wtyczka![]()
Byłem teraz w aucie i najbardziej podobna wtyka to ta koło pompy ABSu i idzie niewiem czy do ale w wiazke od samopoziomowania
masz ksenonki ori?
tu masz fotki jak to wyglada u mnie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a6 ... 254dd.html
a tu wtykla o której mysle http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f00 ... c173b.html
Troche słaba jakosc waliłem foty komem
[ A6 C5] Od czego to może być kostka??
hmmm a powiedz mi jak to najprościej sprawdzić??Przemcio pisze:dam, a działa Ci samopoziom?
w sumie nawet niewiem czy ta wtyka jest od samopoziomowania , patrzac na grubosc przewodu mozna by pomyslec ze jest np od wiatraka klimy czy czegos podobnego z duzym poborem pradu

no to u mnie się tak nie dzieje. ani drgnąPrzemcio pisze:stan autem pod sciana włacz zapłon i zapal swiatła snop powinnien isc do góry i na dół
jeszcze inaczej to chyba tylko vagiem

czyli spodziewać się należy że jest to od silniczków regulacji ksenonów. no oki: a gdzie w lampach (o ile w ogóle w lampach) by było miejsce na tę wtyczkę??
tak. zgadza się. to jest kostka od silniczka od sprysków ksenonów. poprosiłem żonkę żeby mi pomogła, ona spryskiwała, a ja miernikiem mierzyłem wartość napięcia. w chwili włączenia pojawiało się (ale co dziwne, tylko na chwilę) napięcie 12 V. Potem znów spadło do 0 V.olo_gsm pisze:Kable mają na tyle duże przekroje że na pewno są od jakiegoś elementu wykonawczego a nie od czujnika. Regulacja reflektorów odpada bo przewody do regulacji idą we wiązce lampy. Ja bym obstawiał że jest to wtyczka od silniczka od sprysków chociaż uczciwie mówię, że strzelam w ciemno. Weź pierwszą lepszą żarówkę podłącz pod styki tej wtyczki, włącz światła mijania i daj spryskiwacz na szybę na parę sekund. Jeżeli na chwilę pojawi się prąd we wtyczce to wiadomo od czego jest. Jak nie trafiłem to przypomnij się we wtorek to jak będę na warsztacie to popatrzę na schematach do czego jest ta wtyka.
Silniczka od sprysków nie mogę namierzyć, tzn.: znalazłem ten od szyb. Rozumiem że ten od ksenonów powinien tak samo być przymocowany gdzieś do zbiorniczka?? Gdzie on powinien być??