Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Od czego to może być kostka??

Elektryka
dam

Post autor: dam » 12 sie 2011, 19:17

Przemcio pisze:dam, wiatrak klimy masz podłaczony te same kolory co twoja wtyczka ;)

Byłem teraz w aucie i najbardziej podobna wtyka to ta koło pompy ABSu i idzie niewiem czy do ale w wiazke od samopoziomowania
masz ksenonki ori?

tu masz fotki jak to wyglada u mnie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8a6 ... 254dd.html

a tu wtykla o której mysle http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f00 ... c173b.html

Troche słaba jakosc waliłem foty komem
tak, ksenonki mam ori

dam

Post autor: dam » 12 sie 2011, 19:38

Przemcio pisze:dam, a działa Ci samopoziom?
w sumie nawet niewiem czy ta wtyka jest od samopoziomowania , patrzac na grubosc przewodu mozna by pomyslec ze jest np od wiatraka klimy czy czegos podobnego z duzym poborem pradu
hmmm a powiedz mi jak to najprościej sprawdzić?? :) Jak jadę i patrze na granicę światła i cienia to jest ona równa. Nie ma czegoś takiego że jeden świeci wyżej drugi niżej. Nie zauważyłem żeby jadąc za kierowcą światła go oślepiały czy też były za nisko. Więc samopoziom chyba działa. Wszystkie te wtyczki które mi pokazałeś na zdjęciach mam (nawet tyć więcej) i wszystkie są podpięte.

dam

Post autor: dam » 12 sie 2011, 20:50

Przemcio pisze:stan autem pod sciana włacz zapłon i zapal swiatła snop powinnien isc do góry i na dół
jeszcze inaczej to chyba tylko vagiem
no to u mnie się tak nie dzieje. ani drgną :(
czyli spodziewać się należy że jest to od silniczków regulacji ksenonów. no oki: a gdzie w lampach (o ile w ogóle w lampach) by było miejsce na tę wtyczkę??

dam

Post autor: dam » 14 sie 2011, 12:10

olo_gsm pisze:Kable mają na tyle duże przekroje że na pewno są od jakiegoś elementu wykonawczego a nie od czujnika. Regulacja reflektorów odpada bo przewody do regulacji idą we wiązce lampy. Ja bym obstawiał że jest to wtyczka od silniczka od sprysków chociaż uczciwie mówię, że strzelam w ciemno. Weź pierwszą lepszą żarówkę podłącz pod styki tej wtyczki, włącz światła mijania i daj spryskiwacz na szybę na parę sekund. Jeżeli na chwilę pojawi się prąd we wtyczce to wiadomo od czego jest. Jak nie trafiłem to przypomnij się we wtorek to jak będę na warsztacie to popatrzę na schematach do czego jest ta wtyka.
tak. zgadza się. to jest kostka od silniczka od sprysków ksenonów. poprosiłem żonkę żeby mi pomogła, ona spryskiwała, a ja miernikiem mierzyłem wartość napięcia. w chwili włączenia pojawiało się (ale co dziwne, tylko na chwilę) napięcie 12 V. Potem znów spadło do 0 V.

Silniczka od sprysków nie mogę namierzyć, tzn.: znalazłem ten od szyb. Rozumiem że ten od ksenonów powinien tak samo być przymocowany gdzieś do zbiorniczka?? Gdzie on powinien być??

dam

Post autor: dam » 14 sie 2011, 12:54

dzięki olo_gsm. Wczoraj leżałem pod samochodem i z tego co udało mi się namacać to jest tam miejsce na silniczek natomiast jego samego nie ma. Otwór w zbiorniczku jest czymś zaślepiony. Czyli kupuję nowy silniczek i będę działał dalej :D Będę musiał też kawałek węża dokupić.

_Marek_

Post autor: _Marek_ » 14 sie 2011, 12:59

dam, sprobuj poszukac pod zbiorniczkiem. jedna pompka jest na sciance pod korkiem, a druga jest na sciance po przeciwnej stronie niz korek.

dam

Post autor: dam » 14 sie 2011, 13:16

marekwroc pisze:dam, sprobuj poszukac pod zbiorniczkiem. jedna pompka jest na sciance pod korkiem, a druga jest na sciance po przeciwnej stronie niz korek.
no to tak jak mówiłem. od strony nadkola jest puste miejsce i zaślepiony otwór. po drugiej stronie zbiorniczka jest pompka do szyb.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja