Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Lekie Stukanie

Zawieszenie
ODPOWIEDZ
AdAsKo2011
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Lekie Stukanie

Post autor: AdAsKo2011 » 27 maja 2011, 19:29

Witam jestem posiadaczem audi od tygodnia jak kupowałem wszytko było cacy ale na dzisiejszy dzień pojawiła się usterka
.
Mianowicie przy ruszaniu delikatnym od strony pasażera wydobywa się jakiś stuk i tak cały czas jak stoję w korku i dojeżdżam do świateł na małych prędkościach coś puka nie trzeba hamować po prostu operując samym gazem dodając i ujmując coś stuka. 2 dni temu byłem na przegladzie nic nie wykryli dziś na trzepakach znów w salonie mercedesa i gość powiedział że nie wie co to. Przy większych prędkościach czy na nie równej nawierzchni stuków nie ma .

Awatar użytkownika
boluss
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: boluss » 28 maja 2011, 18:29

Jeśli jest to pojedynczy stuk przy ruszaniu i hamowaniu to ma 100% któryś z górnych wahaczy. nie ma co wierzyć stacji diagnostycznej bo takie pukanie nie jest do wykrycia. a najlepiej wymieniać parami bo i tak musisz cały amortyzator wyciągać aby go wymienić także od razu lepiej wymienić dwa.

AdAsKo2011
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: AdAsKo2011 » 29 maja 2011, 19:19

Przy hamowaniu nie ma tego wczoraj ściągnęliśmy na warsztacie ta osłonę bo jeden z mechaników powiedział że to poduszka silnika. I po oglądnięciu ich widać ze ta aluminiowa cześć jest z jednej i drugiej strony tak jak byśmy wzięli otwieracz i otworzyli puszkę i ja zamknęli po prostu jest to uszkodzone i to chyba będzie to a wszystkie wahacze zostały wymienione na nowe. Jest to tez odczuwalne na podłodze pod nogami jak się siedzi po stronie pasażera i tak jak pisałem rusza się powoli z miejsca.
Mam tez pytanie czy kupić poduszki oryginalne czy turecki produkt ktoś coś na ten temat wie ??

piotrekwyp
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: piotrekwyp » 13 sie 2011, 15:02

Witam. a ja mam w swoim autku taki problem. Coś sobie puka z tyłu i nie moge zdiagnozowac co to jest. pukanie wystepuje w trakcie jazdy do max... predkosci 50km/h
i jest wyczuwalne szarpniecie i pukanie gdy jade i puscze pedał gazu i za chwile dodam gazu. A wymienilem poduszki na skrzyni i poduszki na tylnym mośćie na nówki z serwisu.
poduszki wszustkie były wyrwane a teraz sa nówki a problem nadal jest! <mysli>

mamar6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

stuki w tylnim kole ...

Post autor: mamar6 » 13 sie 2011, 16:00

witam
podpinam się pod temat bo od kilku dni zaobserwowałem u siebie stukanie w tylnym kole.
Lekkie stuki można usłyszeć przy jeździe po nierównej nawierzchni,na równej jezdni wszystko ok. Co to może być?
Chciałbym zabrac się za wymiane ale najpierw trzeba wiedzieć czego :)

pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja