Wszystko zalezy czasu opoznienia przelaczenia na gaz czyli od otwarcia elektrozaworow do zalaczenia wtryskiwaczy gazowych i tez od dlugosci wezy od reduktora do wtryskiwaczy.
Jesli opiznienie jest minimalne to weze moga nie zdazyc sie naplnic gazem ale raczej problem z pierwszym przelaczeniem to przerost cisnienia przed otwarciem wtryskiwaczy tak jak przy cut offie.
Cisnienie rosnie sporo ponad robocze i przy pierwszym przelaczeniu jesli korekta dobrze tego nie skompensuje to silnik zistaje zalany, robi sie za bogato i go przydusza ale po chwili cisnienie wraca do roboczego i jest ok.
Moze byc tez przypadek ze korekta kompensujaca cisnienie tak skraca czas wtrysku, ze wtryskiwacze nie sa w stanie wykonac tak krotkiego czasu co destabilizuje ich prace i sklad mieszanki robi sie nie prawudlowy, ale ten przypadek to zle dobrane wtryskiwacze lub cisnienie lub mega przerosty cisnienia na reduktorze przy cut offie.
[ A6 C5] GAZ GAZ GAZ ÂŚmierdzi !!!
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- sebastian855
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebek
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
Dokładnie o to mi chodziło,tylko nie potrafiłem tak fachowo tego ująćfassi1 pisze:Wszystko zalezy czasu opoznienia przelaczenia na gaz czyli od otwarcia elektrozaworow do zalaczenia wtryskiwaczy gazowych i tez od dlugosci wezy od reduktora do wtryskiwaczy.
Jesli opiznienie jest minimalne to weze moga nie zdazyc sie naplnic gazem ale raczej problem z pierwszym przelaczeniem to przerost cisnienia przed otwarciem wtryskiwaczy tak jak przy cut offie

-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7