Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ All ] [100 C4] Kontrolka z wykrzyknikiem

Elektryka
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vario
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

[ All ] [100 C4] Kontrolka z wykrzyknikiem

Post autor: vario » 10 sie 2011, 11:01

Witam
Mam pytanie: który pin w liczniku od A6 C4 (7 zegarów) odpowiada za świecenie/miganie kontrolki (!) ? Z tego co wiem w moim obecnym aucie jest coś nie tak z elektryką ukł. hydraulicznego. Chcę oszukać licznik żeby kontrolka zgasła i nie piszczało. Wiem że nie jest to rozwiązanie, ale ukł. elektryczny będzie robiony za parę miesięcy przez elektryka. Proszę o pomoc :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vario
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: vario » 10 sie 2011, 14:54

Witam
Nadrukowałem masę schematów, sprawdziłem każdy pin który miał coś wspólnego z "brake" lub "hydraulic". Kontrolka miga nadal. Wiem jedynie że po wyjęciu 8 bezpiecznika, po zapaleniu silnika kontrolka gaśnie czyli jest tak jak być powinno. Niestety po włożeniu go na miejsce kontrolka znów się zapala i słychać 3 piknięcia.

Proszę o pomoc, wyczerpałem już wszystkie swoje pomysły.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
vario
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: vario » 10 sie 2011, 17:27

Witam
Sprawdziłem układ hamulcowy dziś starym zegarem, przy odłączeniu klocków i sprawdzeniu czy reaguje na ubytek płynu hamulcowego kontrolka starego zegaru zaczęła migać. Tak więc układ hamulcowy jest na 100% sprawny, wszystkie przewody są ok. Wina leży po stronie liczników. Stare siedzą cicho - nowe mrugają i piszczą.

Wydaje mi się że jest to kwestia pinów, pin odpowiedzialny za hamulce itd. jest w nieodpowiednim miejscu. Coś jest nie tak na pewno.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja