Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[Audi A6 C5] Jak wyjąć dmuchawe z auta?

Wnętrze
eMckeN
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: eMckeN » 26 mar 2010, 00:27

Axe, dzięki za tego linka. Ja u siebie w tamtym tygodniu wymontowałem dmuchawę, rozebrałem, nasmarowałem i jak na razie cisza :-). Opis demontażu bardzo się przydał. Dałbym Ci punkcik (pomógł), ale nie wiem jak :oops:. Może przy okazji ktoś napisze jak to zrobić?

Pozdrawiam,
eMckeN

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: axe » 26 mar 2010, 12:57

eMckeN pisze:Axe, dzięki za tego linka. Ja u siebie w tamtym tygodniu wymontowałem dmuchawę, rozebrałem, nasmarowałem i jak na razie cisza :-). Opis demontażu bardzo się przydał. Dałbym Ci punkcik (pomógł), ale nie wiem jak :oops:. Może przy okazji ktoś napisze jak to zrobić?

Pozdrawiam,
eMckeN
ok
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

gesix
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: gesix » 07 sie 2011, 20:34

Mam problemy z swoją dmuchawą, wyciągnąłem ją ale mam problemy żeby ściągnąć wiatrak samemu, w których dokładnie miejscach trzeba nasmarować żeby było dobrze, jakim smarem ? Jutro spróbuję w dwie osoby

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Motostacja
Rocznik: 2004
Moje auto: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Diesel

Post autor: Motostacja pl » 08 sie 2011, 13:59

gesix pisze:Mam problemy z swoją dmuchawą, wyciągnąłem ją ale mam problemy żeby ściągnąć wiatrak samemu, w których dokładnie miejscach trzeba nasmarować żeby było dobrze, jakim smarem ? Jutro spróbuję w dwie osoby
Co do ściągania wiatraka z osi to użyłem 2 duzych śrubokrętów, których użyłem jak o dźwigni. Nie pamiętam czy na osi jest nakrętka, jeśli jest to oczywiście najpierw odkręć.
Smarujesz oś silnika obracającą się w 2 tulejkach (brąz lub mosiądz, jakieś żółtawe). Kapniesz tam po kropelce oleju i tyle. No może po 2 krople ale za duzo tez nie lej bo i tak wycieknie. Ewentualnie wlej i wytrzej to co wycieknie <luzik>
Części samochodowe online - Motostacja pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl