Witam
Panowie jak podlewarować silnik aby mozna było wyciagnać jedną z poduch
Chodzi mi konkretnie o strone od pasażera poniewaz tam jest rozrusznik i z tego co wyczytałem bez wyjecia poduchy silnika rozrusznik nie wyjdzie
Nie wiem czy mądrym rozwiazaniem jest podlewarowanie za mise olejową
Chciałem odkrecic poduche z całą łapą ale za co by podtrzymać ten silnik aby nic nie uszkodzić
Bardzo bym prosił o pomoc kogos kto miał do czynienia z wyciaganiem poduch
Z góry dziekuje
[ A6 C5] Jak podlewarować silnik by wyciagnac poduszke ?
-
- Forum Audi A6 / A7
Odkręcaj i niczym się nie martw, silnik ci nie wypadnie. Wyciągałem rozrusznik kilka razy i silnika nie podnosiłem. dopiero przy składaniu wszystkiego podnosiłem silnik, użyłem do tego lewarka do podnoszenia samochodu i nie o miskę, znajdziesz inne miejsce. I jeszcze taka rada, wykręcaj dolne mocowane poduchy a potem już całą łapę razem z poduchą (mniej roboty bo dostęp żeby poduszkę wykręcić od góry jest do d...) A potem już tylko trochę kombinacji z rozrusznikiem i jest twój. Półtora godziny roboty razem ze złożeniem. Powodzenia.
Dzieki Grzesiek za odpowiedz chciałby jednak doprecyzować czy dobrze zrozumiałem
Odkrecam dolną srube od poduchy, następnie całą łape , ale ta łapa nie wyjdzie mi z poduchą, gdyz jeszcze trzyma ją górna śruba?
jak sam napisałes dostep do niej nie jest d.... dobry
Wiec tutaj nie rozumiem jak mam sie tej poduchy pozbyc gdy od góry jeszcze bedzie trzymana
Moze to tłumaczenie jak dla dziecka ale szczerze to nie do konca zrozumiałem a nigdy nie miałem przyjemnosci bawic sie tymi poduchami
Odkrecam dolną srube od poduchy, następnie całą łape , ale ta łapa nie wyjdzie mi z poduchą, gdyz jeszcze trzyma ją górna śruba?
jak sam napisałes dostep do niej nie jest d.... dobry

Wiec tutaj nie rozumiem jak mam sie tej poduchy pozbyc gdy od góry jeszcze bedzie trzymana
Moze to tłumaczenie jak dla dziecka ale szczerze to nie do konca zrozumiałem a nigdy nie miałem przyjemnosci bawic sie tymi poduchami
-
- Forum Audi A6 / A7
No właśnie, od góry trzymana. więc odkręć ten kawał metalu do którego jest przykręcona poducha, 4 śruby przy samym silniku. dostęp 100 razy lepszy niż do tej jednej śruby która trzyma poduszke
[ Dodano: 2011-08-07, 20:09 ]
http://moto.allegro.pl/lapa-silnika-lew ... 03632.html
tu masz tą łapę o którą mi chodzi
[ Dodano: 2011-08-07, 20:09 ]
http://moto.allegro.pl/lapa-silnika-lew ... 03632.html
tu masz tą łapę o którą mi chodzi
Ok juz kumam
Jeszcze raz wielkie dzieki Grzesiek
[ Dodano: 2011-08-10, 16:22 ]
Witam ponownie
I jednak porażka.
NIe dałem rady zdemonotwać rozrusznika, a tymbardziej tej cholernej poduchy
O ile do dolnej srubki bez problemu jest dostep to do gornej jak pisałes masakra
Wiec probowałem sie zabrać za łape poduchy i tu tez nie wiem jak Tobie sie to udało.
Ponieważ dobry dostep jest tylko do lewej gornej, no jeszcze gorna prawa na jakies przedłuzce mozna by było sprobowac , to nie wiem jak Ty dostałeś sie do tej dolnej lewej praktycznie cała jest zasłonieta rozrusznikiem
Juz pół biedy z włozeniem klucza ale jego obróceniem masakra
Takze jutro mam podjechac do mechaniuora powiedzial ze go wymontuje, bo juz mi pomysłów brałko jak sie do tego ustrojstwa zabrac
Jeszcze raz wielkie dzieki Grzesiek

[ Dodano: 2011-08-10, 16:22 ]
Witam ponownie
I jednak porażka.
NIe dałem rady zdemonotwać rozrusznika, a tymbardziej tej cholernej poduchy
O ile do dolnej srubki bez problemu jest dostep to do gornej jak pisałes masakra
Wiec probowałem sie zabrać za łape poduchy i tu tez nie wiem jak Tobie sie to udało.
Ponieważ dobry dostep jest tylko do lewej gornej, no jeszcze gorna prawa na jakies przedłuzce mozna by było sprobowac , to nie wiem jak Ty dostałeś sie do tej dolnej lewej praktycznie cała jest zasłonieta rozrusznikiem
Juz pół biedy z włozeniem klucza ale jego obróceniem masakra
Takze jutro mam podjechac do mechaniuora powiedzial ze go wymontuje, bo juz mi pomysłów brałko jak sie do tego ustrojstwa zabrac
-
- Forum Audi A6 / A7