[ A6 C5] Woda w środku samochodu .
- 

Mustafa113
 - Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Woda w środku samochodu .
Witam Szanownych Klubowiczów Audi A6 . Posiadam Audi A6 2,5TDI 150 KM rok produkcji 1999/2000 i mam pewien problem . Półtora miesiąca temu wymieniłem przednią szybę i parę dni później zauważyłem wodę po prawej stronie z tyłu za przednim pasażerem na podłodze . Występuje ona tylko jak jest deszczowa pogoda . Nie wiem co robić .... 
 Uszczelki wszystkie dobrze trzymają bo jak myłem samochód Karcherem to nigdzie nie było wody .... Hmn ...dziwna sprawa i zaczęło mi się to robić jak wymieniłem przednią szybę i jest to tylko z tyłu po prawej stronie na podłodze nigdzie indziej nie ma . Proszę o pomoc . Z góry dziękuję 

- 

marlitkos
 - Forum Audi A6 / A7

- Imię: Marcin
 - Rocznik: 1998
 - Moje auto: A6 C5
 - Nadwozie: Avant
 - Silnik: 1.9TDI AWX 131KM
 - Napęd: FWD
 - Skrzynia: Manual
 - Paliwo: Diesel

Sprawdź kanały odpływowe np pod akumulatorem. 
Ale najpierw radziłbym użyć szukajki- było klika tematów o tym problemie:
a6-c5-avant-woda-w-kabinie-po-stronie-p ... t22452.htm
a6-c5woda-pod-dywanikiem-vt734.htm

Ale najpierw radziłbym użyć szukajki- było klika tematów o tym problemie:
a6-c5-avant-woda-w-kabinie-po-stronie-p ... t22452.htm
a6-c5woda-pod-dywanikiem-vt734.htm
Kolego Mustafa113, Otwierasz przednią klapę, zdejmujesz osłonę akumulator(plastik pod szybą przyczepiony gumową uszczelką do nadwozia od strony komory silnika) wyciągasz akumulator, i pod nim znajdują się otwory odwadniające. Pewnie masz je zasyfione ( liście, błoto lub coś w tym stylu, dlatego woda nie uchodzi tylko przelewa się do kabiny) przy okazji polecam wymienić filtr kabinowy 
 2 roboty za jednym zamachem