Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] ustawienie linki gazu

Silniki benzynowe
ODPOWIEDZ
matelek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Henryk
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

[A6 C5] ustawienie linki gazu

Post autor: matelek » 20 lip 2011, 22:51

Witam , jak w temacie, wymieniali mi niedawno przepustnice (niepotrzebnie ale to inny problem) i po tym zabiegu mam takie jakby szarpniecie podczas jazdy jak puszcze pedal gazu oraz jakies stuk jednoczenie.
Wsadzilem glowe jak jest pedl gazu bo wychylal sie do przodu i do tyl z jakies 5 cm, dalem taka gumowa tulejke na linke i luz jet mniejszy ale to gwaltowne szrpniecie podczas puszczenia pedalu w czasie jazdy zostalo i stuk oczywiscie :)
czy na samej przepustnicy jest jakas regulacja linki ?
jak sprawdzic czy jest ona dpbrze zalozona ?
podejrzewam luz na lince i dlatego jak puszcze pedal to takie gwaltowne szrpniecie jest ale chce sie bardziej doswiadczonych zapytac :)
I czy znajdzie sie laskawca co podesle zdjecie z etki jak sie do tej przepustnicy dobrac (i jakies zlote porady przy rozkrecaniu wszystkiego) :)

Awatar użytkownika
marek [a6]
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Marek
Rocznik: 1999
Silnik: 2.4 ARJ 165KM
Napęd: Quattro
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: marek [a6] » 21 lip 2011, 18:09

witam. jeśli ktoś ci to robił to on powinien to poprawić . a jeśli chcesz sam to po kolei . tu masz zdjęcie jak to wygląda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/25c ... a51ce.html . odkręcasz tą podstawkę http://www.audiworld.com/tech/pics/eng6 ... rr_002.jpg .póżniej plastikową rurę doprowadzającą powietrze do przepustnicy numer z etki 8.i masz już przepustnicę na widoku wtedy 4 śruby schowane od tyłu przepustnicy .i wtedy już intuicyjnie wszystko po kolei odczepiasz . praca niewdzięczna dużo gimnastyki ale dasz radę .pozdro
tylko quatrro !!!

matelek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: matelek » 21 lip 2011, 18:23

Dziekuje marku za podpowiedz krok po kroku. Powiedz mi czy ta rura doprowadzajaca powietrze do przepustnicy trzyma sie tylko na jednej srubie? dobrze widze ?
A czy jest jakis specjalny sposob nawijania linki od gazu na przepustnice czy poprostu zaczepic grzybka tam gdzie powinien byc ?
Chodzi mi o to czy poznam ze zle cos jest zrobione, czy bedzie wszystki widac jak na widecu ?

Awatar użytkownika
marek [a6]
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: marek [a6] » 21 lip 2011, 18:40

witam. tak jest tylko na jednej śrubie plus jest wciśnięta na uszczelce więc trochę będzie ciasno wychodzić . a linka jest w jeden sposób zamontowana końcówka przechodzi przez kilka zawijasów i grzybek wchodzi w swoje miejsce innej możliwości nie ma .pozdro
tylko quatrro !!!

matelek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: matelek » 21 lip 2011, 18:42

A moze tam wystapic jakis luz ? bo od czegos moj problem musi byc zalezny- albo jest to zbieg okolicznosci ale chce posprawdzac najpierw wszystko :)

Awatar użytkownika
marek [a6]
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: marek [a6] » 21 lip 2011, 18:54

witam. wszystko jest możliwe jak będziesz rozbierać to patrz uważnie na linkę jak idzie z pancerza i tam szukaj ewentualnych luzów chyba że ktoś zle założył przy składaniu do przepustnicy patrz uważnie na wszystko ewentualne nieprawidłowości rzucą się w oczy jak coś pstryknij fotkę . pozdro
tylko quatrro !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja