Witam,
Dopiero co kupiłem swoje pierwsze Audi więc nie śmiejcie się za bardzo. Otóż wczoraj chciałem samodzielnie zlokalizować przyczynę nie działających tylnych wycieraczek oraz przycisku ESP. Oczywiście zacząłem od bezpieczników. Po otwarciu puszki zauważyłem, że niektórych brakuje. Pominę oczywiście te specjalne dot. np Taxi ale brakuje też 2 od układu regulacji silnika. Czy to normalne?
[ A6 C5] Brak bezpieczników
- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
jak najbardziej. skoro masz diesla to po co ci bezpieczniki od sterownika silnika benzynowego.to tak samo jak w benzyniaku nie ma bezpiecznikow od pompy wtryskowej. jesli nie masz jakis bajerow typu podgrzewane fotele, pelna elektryka foteli, otwieranego dachu, autopoziomowania swiatel, parktronica to nie bedziesz mial bezpiecznikow od tych poszczegolnych modulow. I niektorych takich ktore wydaje ci sie ze powinny byc czasem ich nie ma,bo moga byc razem z czyms innym podpiete.najlepiej popatrz latarka na zlacza i tam gdzie nie ma stykow w gniezdzie bezpiecznika to tam nie jest przewidziany poprostu.a gdzie widac blaszke to powinien byc i wtedy sparwdz jaki amperarz trzeba i go uzupelnij.
A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...