Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Centralka STAG 300 + reduktor Landi Renzo IG1

Wszystko co dotyczy instalacji lpg dla wszystkich modeli z silnikami benzynowymi a6 i a7.
Kaszeszczuk
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Mi hał
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Automat
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Kaszeszczuk » 16 lip 2011, 12:14

Cześć Fassi. TO ja cały czas walcze:)

Apis solo fast, Agis, reduktor Magic III.
Ogólnie od 2100 obrotów autko przyspiesza elegancko i idzie do końca obrotów więc reduktor raczej daje rade. Od dołu też ładnie przyspiesza, poszarpuje od 1800.

Mam nieszczelność w wydechu ( gdzieś chyba przy kolektorze wydechowym) i teraz badam czy błędne wskazania sondy mogą tak wpływać na poszarpywanie.
Ta nieszczelność to tylko delikatny dźwięk nie jakieś głośne "pierdzenie", tak się utrzymuje już od dłuższego czasu. Sprawdzałem u tłumikowców i wszystko jest szczelne. Jedynie kolektorów dokładnie nie sprawdzałem.

Poszarpywanie występuje zawsze w tym samym momencie i przy tych samych warunkach.

Temp. ustawiona na 35stopni, mam ustawione, że każdy cylinder co 1 sekundę się przełącza, delikatnie szarpnie a jak już się przełączy to nie ma żadnych problemów. Z rana w mokre dni ani nic, nie ma żadnych zmian na gorsze.

[ Dodano: 2011-08-19, 10:10 ]
ZWYCIęSTWO !!!

Zdobyłem przedłużkę do interfejsu i mogłem używać go podczas jazdy a nie tylko na postoju.
Wyłączałem kolejno wtryskiwacze gazu i znalazłem na którym źle chodził.

Jednak to były wtryskiwacze gazu. Zamówiłem u producenta 2szt po 30zł i kazałem gazownikowi wymienić.
Po wymianie auto chodzi na gazie pięknie, nie poszarpuje, a bieg jałowy jest tak równy jak nigdy.
Wtryskiwacz musiał być wadliwy od nowości, ponieważ od początku montażu instalacji były poszarpywania.

Gazownik oczywiście podmieniał wtryskiwacze z innymi cylindrami ale nie wychwycił zmian i dalej uważał, że to wina silnika.

Mam nadzieję, że teraz będę się długo cieszył płynną jazdą na lpg.

Przy okazji zauważyłem, że ciśnienie na listwie to 1,70, więc próbowałem zmniejszyć na 1,1.
Ale ku mojemu zdziwieniu mogłem zjechać maks do 1,5.

Gazownik od razu zamówił nowy, tym razem Zavoli Zeta S i jak przyjdzie to wymienię.
Wychodzi na to, że sterownik Apis dobrze radzi sobie z poprawkami ciśnienia. Bo auto chodzi elegancko, płynnie.
A6 C5 2,4 v6, Peugeot 508 i powrót do Audi a6 c7:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6/A7 - LPG”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja