Witam wszystkich.
Jestem nowym posiadaczem A6. wczesniej miałem a4 i udalo mi się zamontować ori hak, kiere multi oraz BT. Chciałbym zamontowac teraz fabryczny BT w mojej a6 bo niestety nie ma. I tu rodzi sie moje pytanie. W a4 wiązkę kabli wpięłem z jednej strony w moduł a z drugiej w RNS-a - a jak jest w a6?. Gdzie wpina sie w aucie moduł. wiem ze oryginalnie jest pod fotelem, ja chcem dac za schowkiem będzie łatwiej ale nie wiem jak idzie wiązka. Mikrofon sprawa oczywista, zasilanie też, masa również, nie wiem tylko gdzie can i ta główna wtyka. wiązke chcem zamówić z navik-a jak poprzednią. Prosze o pomoc w sprawie tego podlączenia oraz w ustaleniu jakiego modułu mam szukać, tz. o jak największej funkcjonalności i jaki ma mieć numer.
pozdrawiam
[ A6 C6 Avant] Montaż fabrycznego BT
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Modul BT wsadzasz za schowek tam masz tez sterownik z ktorego rozdzielisz swiatlowod i mozesz tez wpiac sie w plus, minus i k line to wszsytko .
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
Montaż BT
Hej,
ale może trochę więcej szczegółów, pod który sterownik mam wpiąć i jak rozdziela się światłowód, gdzie k-line.
JAk robiłem pod rns-a to wiedziałem jakie kolory i było proste. tu niestety nie bardzo ogarniam.
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
ale może trochę więcej szczegółów, pod który sterownik mam wpiąć i jak rozdziela się światłowód, gdzie k-line.
JAk robiłem pod rns-a to wiedziałem jakie kolory i było proste. tu niestety nie bardzo ogarniam.
Dzięki z góry za pomoc.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Sterownik mmi masz go za schowkiem taka metalowa prostakatna puszaka,swiatlowod nic trdnego, wypinasz ze sterownika i we wtyczce bedziesz widzial wejscie i wyjscie. Wypinasz wyjcie,switlowod od bt wejecie wpinasz w wyjscie sterownika MMI, nastepnie wyjscie bt wpinasz w swiatlowod ktory byl wpiety w wyjscie stera mmi to tyle .Do stera mmi idzie taz czerwona wtyka zasilajaca, znajdziesz tam plus i minus, k- line tez kolor zielono fioletowy cieniutki kabelek pozdro.
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
Hej,
a jaki najlepiej moduł szukać z jaka literką na końcu/
Jest ich dużo i nie wiem jaki. chciałbym zeby obsługiwał SDS-a.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-07-22, 20:48 ]
Witam,
czy ktoś ze znawców tematu mógłby wytłumaczyc funkcjonalność poszczególnych mmodułów bt. Na allegro są róże do kupienia. jedne z literką C inne z E. Wiem, że były takie tylko pod oryginalny telefon motorolla. Nie chaiałbym sie wpakować i kupic zły.
Pozdrawiam
a jaki najlepiej moduł szukać z jaka literką na końcu/
Jest ich dużo i nie wiem jaki. chciałbym zeby obsługiwał SDS-a.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-07-22, 20:48 ]
Witam,
czy ktoś ze znawców tematu mógłby wytłumaczyc funkcjonalność poszczególnych mmodułów bt. Na allegro są róże do kupienia. jedne z literką C inne z E. Wiem, że były takie tylko pod oryginalny telefon motorolla. Nie chaiałbym sie wpakować i kupic zły.
Pozdrawiam