Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] ÂŚwiatła dzienne i źródło zasilania przekaźnika

Elektryka
ODPOWIEDZ
lgorek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] ÂŚwiatła dzienne i źródło zasilania przekaźnika

Post autor: lgorek » 12 lip 2011, 18:07

Witam
Chce dodać światła dzienne do mojego autka jednak mam pytanie. Może na forum gdzieś to jest ale nie mogę znaleźć.

Chce zrobić dzienne LED z tym że:
1. Gdy przekręce kluczyk w stacyjce zapalą się
2. Gdy wyjmę kluczyk ze stacyjki gasną.
3. Gdy włączone są dzienne i zapale postojowe/mijania automatycznie gasną dzienne.

Jak widać będą dwa przekaźniki jeden uruchamia światła dzienne gdy przekręcimy kluczyk, drugi przerwie obwód gdy włączymi światła.

Wszystko jest do zrobienia poza jednym szczegółem skąd najlepiej zaczerpnąć źródło zasilania świateł dziennych lub samego przekaźnika. Z masą nie ma problemu, z drugim przekaźnikiem też nie będzie problemu bo będzie on najprawdopodobniej zasilany z postojówek.

Dlaczego tak chce a nie inaczej, powiem że myślałem zamontować oprócz postojówek jednak gdy chcemy zostawić auto w niewidocznym miescu na postojówkach to wtedy ten motyw nie działa. A tak mam dokładnie tak jak mówią przepisy. Czyli w dzień tylko dzienne a gdy włączymy mijania gasną dzienne.

Chce wrzucić około 10-12 diod na jedną stronę czyli około 10W z drugiej to samo i mamy razem +/- 25W. Całość konstrukcji lamp dziennych będzie moim projektem który zamieszcze na forum.

Oxygen
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Oxygen » 12 lip 2011, 20:58

Myślę że prościej to można zrobić -a6-c5-swiatla-do-jazdy-dziennej-hella-vt35575,15.htm
PS. a co z homologacją ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja