Zmien z 4 na 7 i bedzie git.szkot pisze:Odgrzewam temat.
Wlasnie sobie przeprogramowalem z MPG to L/100km
Genialnie bo wlasnie jest tak jak chcialem ale pojawil sie problem. Nie wiem czy nie zwrociliscie uwagi czy jakos to inaczej zrobiliscie?
Po zmianie kodu kraju z 4 na 1 wskazanie sie zmienilo ale zmienilo sie jeszcze jedno:
Jak otwieram prawe drzwi to na srodkowym wyswietlaczu zapala sie informacja ze otwarlem drzwi lewe. Z tylu tak samo. widze ze kod kraju podmienil te wskazania drzwi L i P
Wiecie moze co z tym zrobic?
[ A6 C5] zmiana z mpg na km
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2006
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 140KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wykonane mody Audi A6
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
czyli nic nieda rady zrobic zeby dobrze mi pokazywalo predkosc?dio pisze:Nie wiem czy o to chodzi ale jak masz licznik z anglika albo USA to będzie w milach, a kilometry Ci pokazuje, bo ktoś przekodował licznik na km/h
Gdy widze audice to kwice
a ocy mi swicol jak znice
NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm
a ocy mi swicol jak znice
NOWE FOTY!! lampy, felgi 18"
zapraszam do ogladania:
a6-c5-moja-pistacja-vt4386.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Adam
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Witam. Dolacze sie do tego z moja audi a6 c6 3.0tdi quattro 2005. To co bylo w VCDS.
![Obrazek]()
http://speedy.sh/8kbd2/vcds.bmp
Jako region wpisalem 8 i jest ok... tylko srednia predkosc ciagle MPH. Co do dystansu jaki mozemy przejechac na danym paliwie mozna to bezposrednio zmienic w ustawieniach centralnej konsoli.
http://speedy.sh/8kbd2/vcds.bmp
Jako region wpisalem 8 i jest ok... tylko srednia predkosc ciagle MPH. Co do dystansu jaki mozemy przejechac na danym paliwie mozna to bezposrednio zmienic w ustawieniach centralnej konsoli.
- Bart_d
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Daniel
- Rocznik: 2014
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 4.2 TFSI 560KM
- Skrzynia: S-tronic
Prawdopodobnie możesz mieć "angielski" licznik z włożoną tarczą od europejczyka i wówczas jadąc 120-130 km/h licznik wskaże Ci 100km/h.cnccad pisze:więc i ja sie dołaczę z moja A6 C5 2,5TDI żeby nie śmiecić nowym postem.
U mnie licznik pokazuje tak , że jadę np 120km/h a licznik pokazuje 100km/h a jadąc 60km/h pokazuje 50km/h
Gdzie szukać problemu
Oczywiście nie wykluczam także uszkodzenia licznika.
ÂŁatwo to możesz sprawdzić podpinając VAGa i w liczniku [17] zrób TEST... w jednym z etapów powinno wychylać wskazówki i...jeżeli wskazówka ustawi się w pionie - to prawdopodobnie problem może dotyczyć jakiejś usterki, natomiast jeżeli ustawi się gdzieś na godzinie 1-2 (na godzinie wg. zegarka) to oznacza że licznik może być "angielski".
dzięki
sprawdzę VAG-giem w tym tygodniu.
Jak na razie śmigam po kraju co dziennie.
Ale nie zdziwił bym sie co do tego że ten licznik jest angielski. Autko było bite w przód , a wskazówka jest klejona. Wiec jest to możliwe.
Chodź dziś zaobserwowałem na A4 że przy pewnej szybkości wskazówka przeskoczyła o 5km
do przodu ... tak jak by ja coś przytrzymało.
Ale mogło to być złudzenie.
Po prostu VAG i jak cos to licznik na stół.
[ Dodano: 2012-08-31, 17:38 ]
więc jestem po testach ...
po podłączeniu VAG-a i zrobieniu testu na liczniku okazuje się że obie wskazówki idą równiutko i zatrzymują się po przejściu całego licznika mniej więcej na 11-tej.
to samo zachowanie się licznika mam w A4 tyle że szybkośc jest pokazywana OK.
Więc licznik nie jest z anglika.
więc co :
1. czujnik
2. ECU
3. kabel
( ale wskazuje zawsze tak samo )
![:] :]](https://a6klub.pl/images/smilies/kwadr.gif)
sprawdzę VAG-giem w tym tygodniu.
Jak na razie śmigam po kraju co dziennie.
Ale nie zdziwił bym sie co do tego że ten licznik jest angielski. Autko było bite w przód , a wskazówka jest klejona. Wiec jest to możliwe.
Chodź dziś zaobserwowałem na A4 że przy pewnej szybkości wskazówka przeskoczyła o 5km

Ale mogło to być złudzenie.
Po prostu VAG i jak cos to licznik na stół.
[ Dodano: 2012-08-31, 17:38 ]
więc jestem po testach ...
po podłączeniu VAG-a i zrobieniu testu na liczniku okazuje się że obie wskazówki idą równiutko i zatrzymują się po przejściu całego licznika mniej więcej na 11-tej.
to samo zachowanie się licznika mam w A4 tyle że szybkośc jest pokazywana OK.
Więc licznik nie jest z anglika.
więc co :
1. czujnik

2. ECU

3. kabel