[A6 C6] Cyfrowe wskazanie prędkości?
[A6 C6] Cyfrowe wskazanie prędkości?
Czy ktoś wie jaką kombinacją czy inną metodą można wyświetlić cyfrowo pokazywaną prędkość pojazdu na wyświetlaczu pomiędzy zegarami.
Proszę o wskazówki.
Proszę o wskazówki.
Tryby wyświetlania na FIS (wyświetlaczu między zegarami) zmieniasz przyciskiem w górę lub w dół na manetce od wycieraczek. Drugi przycisk, od dołu manetki, o nazwie RESET służy, jak sama nazwa wskazuje do resetowania danej wartości. Krótkie naciśniecie powoduje przejście z jednego do drugiego pomiaru spalania i innych wartości o czym świadczy numerek w środkowej podziałce(1 lub 2). Jest to pamięć komputera. 1 to "dzienna", 2 - aż do zresetowania. Jeżeli po przeszukaniu wszystkich trybów(spalanie chwilowe, spalanie średnie, prędkość średnia, czas podróży, ilość kilometrów do przejechania na paliwie) nie pojawi sprędkościomierz cyfrowy, to znaczy że masz za stary Instrument Cluster czyli po polsku licznik. Najlepiej zmienić na cały kolorowy.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam mam model A6 2.7 TDI z 2007 roku i kolorowy LCD pomiędzy zegarami ale nie potrafię znaleźć jak ustawić ten motyw z cyfrową prędkością. Czy jest możliwe, że nie mam takiej opcji w swoim aucie mówię tu o Instrument Cluster, pomimo tego, że jest kolorowy.żeli pisze:Tryby wyświetlania na FIS (wyświetlaczu między zegarami) zmieniasz przyciskiem w górę lub w dół na manetce od wycieraczek. Drugi przycisk, od dołu manetki, o nazwie RESET służy, jak sama nazwa wskazuje do resetowania danej wartości. Krótkie naciśniecie powoduje przejście z jednego do drugiego pomiaru spalania i innych wartości o czym świadczy numerek w środkowej podziałce(1 lub 2). Jest to pamięć komputera. 1 to "dzienna", 2 - aż do zresetowania. Jeżeli po przeszukaniu wszystkich trybów(spalanie chwilowe, spalanie średnie, prędkość średnia, czas podróży, ilość kilometrów do przejechania na paliwie) nie pojawi sprędkościomierz cyfrowy, to znaczy że masz za stary Instrument Cluster czyli po polsku licznik. Najlepiej zmienić na cały kolorowy.
Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Czyli ???
Rozumiem ale to znaczy, że nie będzie działać czy będzie bo odpowiedź dla mnie nie jest zbyt jasnapanton pisze:jeżeli chodzi o FIS kolor/mono i funkcję cyfrowego prędkościomierza to nie ma żadnego znaczenia
z góry dziękuję i pozdrawiam
Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Tak jak piszę Dirty, potrzebny interfejs :
https://a6klub.pl/a6-c6-predkosciomierz-cyfrowy-vt16706.htm
https://a6klub.pl/a6-c6-predkosciomierz-cyfrowy-vt16706.htm
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Autko sprowadzone z Niemiec nikt na 100% nie grzebał. Próbowałem wejść w menu serwisowe i dało radę tam jakieś wartości w pozycji 17 i 16 trzeba zmienić ale z tym dodawaniem 2 i odejmowaniem 2048 czy jakoś tak to jakaś tragedia. Są jakieś gotowe parametry które trzeba wpisacz, czy to indywidualna sprawa każdego samochoduDirty pisze:Trzeba w takim razie spróbować zakodować vagiem, bo w 2007r powinno już to działać o ile licznik jest z 2007 i go nikt nie zmieniał na np starszy

Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Chłopaki nie mam pojęcia o czym piszecie autko ma od 4 dni więc na razie to dla mnie magia. Co prawda w komputerach siedzę od 14 lat mam firmę komputerową ale Audi to dopiero początek. Wcześniej Była Toyka Avensis 1.8 Sol ale to ni jak się ma do AudiDirty pisze:damiankca, podpinałeś VCDSa?

Pozdrawiam Damian P.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: MaTyS
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Dokładnie to napisał żeli odpowiadając jako pierwszy na pytanie w temacie, po za tym info o sposobie przełączania funkcji wyświetlacza było w linku, który podałem 
Koledze damiankca proponuje na początek przeczytać instrukcję auta, potem w razie jakiś problemów szukać kolegów z forum mieszkających w pobliżu, no i zainteresować się zakupem VCDS'a...

Koledze damiankca proponuje na początek przeczytać instrukcję auta, potem w razie jakiś problemów szukać kolegów z forum mieszkających w pobliżu, no i zainteresować się zakupem VCDS'a...