Przeczytaj 1 post, a najlepiej cały wątek, a znajdziesz rozwiązanie: a6-c6-20tdi-problem-z-20-tdi-glosna-pra ... t28061.htm
"Główne objawy, które świadczą, że dzieje się coś złego:
- głośna praca silnika
- metaliczny odgłos szurania pod maską, głównie podczas odpalania i zaraz po odpaleniu
- wyraźne drganie silnika i całego samochodu podczas postoju na biegu jałowym"
Sytuacja wymaga natychmiastowego działania, w przeciwnym razie w krótkim okresie czasu zobaczysz na czerwono "Brak ciśnienia oleju".
[A6 C6] 2.0 TDI BLB rozsypał się
- azet
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Olek
- Rocznik: 1994
- Moje auto: A6 C4
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Original Audi A6 Werbung.
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
Wir behandeln alle 2.0 TDI, 3.0 TDI und andere Krankheiten.
Pełna oferta dla klubowiczów Audi A6
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Zenek
- Rocznik: 2017
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: DSG
- Paliwo: Diesel
Temat znany, ja tez prubowalem kombinowac, ale zdecydowalem sie na namiane na zebatkowy caly, kosztowne ale warto bylo, dziala ok, dobre kilkanascie tys zrobilem i git.
Mechanicy oddali mi caly stary naped i o dziwo tylko napinacz mialem zjechany, (przebieg 140tys km) jak ktos potrzebuje to mam na sprzedaz za nieduze pieniazki w uk...
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2011-01-10, 10:29 ]
Pozdro
Mechanicy oddali mi caly stary naped i o dziwo tylko napinacz mialem zjechany, (przebieg 140tys km) jak ktos potrzebuje to mam na sprzedaz za nieduze pieniazki w uk...
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2011-01-10, 10:29 ]
musle ze u ciebie jest cos innego, naped chalasuje non top. Przynajmniej u mnie i znajobego tak bylo..murzynek30 pisze:Witam wszystkich mimo ze od niedawna jestem posiadaczem nieszczesnego silnika BLB jak go uruchamiam slychac lancuch (tak mi sie wydaje )ale trwa to moze z 20 sekund i potem jest normalnie silnik pracuje rowniutko i przyspiesza bardzo dynamicznie .Chcialbym dodac ze autko ma najechane 230 k km i przy 180 po raz drugi mialo wymieniony pasek rozrzadu .Czy ktosmoze mial podobne objawy i czym to grozi
Pozdro
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam po tej modernizacji w marcu zrobilem juz 10 tys autko spisuje sie swietnie i teraz bez obaw moge wszedzie jechac jak w sierpniu bedzie zapewne wymiana oleju to napisze w jakim byl stanie bo jak sprawdzam na miarce to ani teraz nieubywa ani nieprzybywa oleju jestem bardzo zadowolony z tej zmiany