Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5] Stałe oświetlenie wnętrza pod nogi

Elektryka
ODPOWIEDZ
McKansy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5] Stałe oświetlenie wnętrza pod nogi

Post autor: McKansy » 17 mar 2011, 18:01

Witam,

Niedawno temu miałem przyjemność jechać ze znajomym jego Audi A8 D3 bodajże 2008r., oczywiście było to wieczorem, wtedy też zauważyłem, że w tym samochodzie jest po prostu stałe podświetlenie na nogi w trakcie jazdy <mysli> Tak jakby krańcówka w drzwiach była zepsuta z tym, że to jest chyba fabrycznie tak zrobione. Po prostu ładne światełko na same nogi :]

Bardzo mi się to spodobało (nie wiem, może innych to rozpraszałoby), ale czy jest taka możliwość w naszych C5? Wiem, że trzeba by ingerować w elektrykę samochodu, tylko czy byłoby to możliwe w jakiś prosty sposób oprócz rozbebeszania połowy samochodu? Najlepiej jakby dało się to zrobić vag'iem (żart) <rotfl> Oczywiście oświetlenie to tylko po włączeniu świateł pozycyjnych, czyli po włączeniu się całego oświetlenia "czerwonego" w wnętrzu.

Jeśli ktoś by miał jakiś pomysł jak się do tego zabrać, będę bardzo wdzięczny za każdą podpowiedź.

Dziękuję i Pozdrawiam!

axe
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2011
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.0TDI CGLC 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

Post autor: axe » 17 mar 2011, 22:40

censored pisze:Z technicznego punktu widzenia i wykorzystania do tego istniejących żarówek nie. Ale na upartego ledy i podpięcie pod oświetlenie deski.
Tylko nie za jasno bo będzie faktycznie rozpraszało.
moznaby dolozyc w oprawke dodatkowo ledy (kolor jasnosc wedle uznania)
mase z zasilania lampki a podswietlenie pod ktorys z przyciskow sie wpiac
--
Pełne ambiente QQ2
HeadUp KS1
Fotochrom 5SJ
Homelink VC1
Elektryczna pokrywa 4E7

McKansy
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: McKansy » 21 cze 2011, 16:53

Kolejny mój temat odkopuję tym razem z pytaniem - czy jak żarówka np. ma powiedzmy jedno źródło zasilania (12V wiadomo tyle jest w instalacji samochodu), czyli po prostu świeci i w tym momencie dołożymy do niej następne źródło zasilania (kolejne 12V) to przy podpięciu równoległym będzie występować jakieś zwarcie czy inne problemy? Z teoretycznego punktu widzenia nie powinno chyba nic być?

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja