Witam chcialbym przedstawic moja jedna z dwoch ukochanych w moim zyciu ... na poczatku chcialbym zaznaczyc ze Asica jest caly czas w Modach .... A wiec zaczne od tego ze zakupilem ja rok temu od mojego ojca za symboliczne pieniadze .. byla tragicznie poprzerabiana przez poprzedniego "matola" tzn wlacznik wentylatora , podsofita na pinezki i wiele wiele innych kombinacji w stylu WT . zaczelem ostro za przyprowadzenie do normalnosci , wyciaglem caly srodek ... zalozylem nowa wykladzine na podsufite , fotele od A6 C4 wraz z boczkami .... doprowadzilem silnik do stanu szwajcarskiego zegarka ... wymiana oleju , filtrow , swiec NGK , nowe kabelki , rozrzad ,rolki ,napinacze , uszczelke pod glowica i wszystkie uszczelki z ktorych zaczelo podciekac . Zakupilem lampy od A6 na tyleczek , przyciemnilem kierunki z przednimi lampami i grila . Wymienilem kompletne zawieszenie , lozysko lewego przedniego kola .... Wyjechalem obecnie do Hamburga i nie mam zamiaru zmieniac tego autka ... wszyscy klepia zeby zmienic na nowsze ale ja w tym aucie zakochany ....wiadomo AUDI . Obecnie Aska zostala w Polsce i zaczelo sie od szlifowania i spawania ....tzn naprawienia tego co pseudo lakiernik zrobil kiedys z tym autem (tragedia) kilogramy szpachli .... nagrzewana blacha z ktorej raczej ulotnil sie ocynk ... progi tez w stanie masakrycznym .... wszystko juz jest przygotowane do malowania ... zakupilem ostatnio skore z grzana dupa , boczkami od A6 C4 wraz z boczkami i czarna podloga .... narazie to tyle .... z dalszych przemyslen i planow to zmiana lamp przednich na soczewke od S4 C4 bo moje to juz nie nadaja sie do niczego (poobrywane zaczepy i klejone na klej przez pana magika ktorego serdecznie pozdrawiam ) blenda od S4 na tyleczek z czerwonymi kierunkami . Jakas ladna 16 -tka , elektryczne szybki , system bose .... itd ...glownie chodzi mi o to zeby doprowadzic do stanu idealnego ..... jesli bedzie sie cos dzialo w mojej Asce odrazu opisze ... pozdrawiam i czekam na oceny
[ Dodano: 2011-06-03, 17:50 ]
nowe graty wczoraj zakupione :P konsola od A6 (sterowanie od grzanych dup musi sie gdzies zmiescic ) , i polka cala bo moja skatowana przez wielkie pseudo glosniki ... P:S: szkoda ze nie czorna :P
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2012, 23:16 przez zbych_zoledz, łącznie zmieniany 3 razy.
zbych_zoledz, przede wszystkim gratuluję zdrowego podejścia do tematu.
Z twoich słów wnioskuję , że za jakiś czas auto będzie wyglądać jak z salonu.
Trzymam kciuki i oczekuję efektów.
Nie wiedziałem, że konsola w 100-kach i A6-tkach była inna.
Pozdro.
Moze i nie jak z salonu ale mysle ze bedzie czym jezdzic przez pare dobrych latek . Co do konsoli byla identyczna po za jednym mankamentem . nie mialem grzanych foteli wiec zamiast sterownikow zrobiona jest polka na cos tam w stylu okularki .... drugi to waskie radio :P
patrząc na stan budy to silnik chyba przeżyl już sam siebie ale smiga -tak?
btw wójek mojego kolegi miał podobne c4 też 2,3 w gazie - auto miało przebieg ok 890 tys km - auto jeżdziło najpierw jako niemiecka taxi, potem po sprowadzeniu jezdziła w polsce znowu jako taxi aż wreszcie traffiła do prywatnego użytkownika, silnik nie do zdarcia ale buda już sie masakrycznie sypała - o wypadkach typu prawie urwanie sie tylnej belki (wyrwanie mocowań z podłogi) czy odpadniecie przedniego koła w czasie jazdy - nie wspomnę , co najlepsze ten "wójek" poklecił tą belkę w jedną noc a potem pojachał na wczasy z kielc do zakopca ani razu nie stawająć. - ot taka mała anegdota
oby ci szło jak najlepiej w pracach
ps na jaki kolor planujesz ją polakierować ?
silnik hula jak igla wszystko porobione takze szwajcarski zegareczek ....silnik 2.3 nie do zajechania .... kolorek zostaje ten sam ale juz sa plany ... takze jak to u mnie nic nie wiadomo :P
zbych_zoledz, nono ja niedawno rozgrzebałem swoją jak do rosołu bo wymieniałem wykładzine też miałem zjechaną przez jakiegoś niemieckiego barana bo auto jest 2 lata w polsce a 1 rok w moich rękach wiec gość napewno nie zaorał tak dywanu w rok ,
Widze że i troche towaru odpada wiec lepiej ją młotkiem opukać coby odpadło to co ma odpaść i zreperować na nowo
Tak na marginesie klimke bedziesz montować czy sobie odpuszczasz takie tematy bo jak czytam masz zamiar troche pośmigać wiec klimke bym wstawiał na pierwszy montaż .
Widze że bedzie ciekawy temat patrząc jak do akcji podchodzisz
klima tez jest w planach .... to narazie wisienka na torcie ... trzeba najpierw do stanu swietlnosci doprowadzic pozniej gwiazdki wrzucac .... narazie lakiernik sie spoznia z terminem przez ponoc brzydka badz za ladna pogode .... tak to juz bywa ... nie orjentujesz sie ile kompletna klima do 2.3 kosztowala by mnie pozdrawiam P.S. ostatnio jeszcze zarazilem sie US/JAPANEM wiec szukam wytrwale rodzyna he
zbych_zoledz, czy oplaca ci sie wkladac klime ? tomkomm mial kompletna klime od amerykanca ale nie wiem czy czasem nie od silnika 2,6 ale moge sie mylic, to nie jest za duzo przerabiania ? tez chcialem przerobic ale po konsultacjach mi wyszlo ze lepiej byloby wymienic auto, ale z uwagi chociazby na wspanialy kolorek ja tego nie zrobie
pozdro i powodzenia
to jakbys mógl to rób fotki i wskazówki bo jesli Tobie sie uda to dlaczego ja mialbym nie spróbować :D dowiedzialeś się ceny ? tomkomm miał za 1000PLN chyba