Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C6] Wycięcie Kata.

Pomysły, pytania, spostrzeżenia odnośnie tuningu zawieszenia, silnika, układu napędowego.
3.0 BMK 224KM

[ A6 C6] Wycięcie Kata.

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 16 cze 2011, 13:50

Witam!
Mam w planie wyjęcie kata i zrobienie przelotu w swojej niuni, Dankan polecił mi typa z MS ale do Warszawki w najbliższym czasie się nie wybieram :/ i pytanie czy nie znacie jakiegoś dobrego fachowca ze ÂŚląska zajmującego się wydechami?

2. I czy- jeśli będę wywalał kata muszę zostawić tą "plecionkę" czy mogę się jej pozbyć na rzecz jakiejś rury? ta mi coś przepuszcza spaliny i kwalifikuje się do wymiany...
3. Czy jeśli w miejsce Kata dam jakiś tłumik zminimalizuje hałas w samochodzie? Od razu mówię, że zabieg niema służyć tylko mruczeniu tłumików, wolał bym żeby przy normalnej jeździe był cichutki :)

Pozdrawiam!

Forum Audi A6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 2014
Moje auto: A7 4G
Nadwozie: Hatchback
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: S-tronic
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Forum Audi A6 » 16 cze 2011, 15:39

Wstawiaj zwykłą rurę przelotową. W pierwszym lepszym zakładzie Ci to zrobią albo jak masz kanał i spawarę to sam sobie zrobisz.
Z tym że możliwe że po takiej operacji będzie Ci "checka" wywalać wtedy podjedziesz np. do dynosoftu lub innego tunera który Ci zmodyfikuje ecu.

Po wywaleniu kata będziesz słyszał przyjemny świst turbiny i to będzie jedyny "hałas" jaki usłyszysz.

3.0 BMK 224KM

Post autor: 3.0 BMK 224KM » 16 cze 2011, 16:48

kamilos_69, dzięki za informacje! ;]
muszę teraz poszukać jakiś warsztatów ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tuning mechaniczny”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja