Wiatm!
Znajomy ma problem z Audi 2.5 tdi 180 KM
Pali tylko na plaku , ale jak jest ciepły to pali normalnie.
Był u mechanika. Ten powiedział ze pompa do wymiany bo pompa (czyt. sterownik) sama przestawia kąt wtrysku. w chwili gdy do niego jechała była w trybie awaryjnym(max 2000rpm) i strasznie kopciła na niebiesko.
Wziął bym ją vagiem , pobawił się kątem wtrysku . Czy to rzeczywiście może byc wina pompy.
Dodam że zaczęło się od problemów z odpalaniem , potem chodził ale po psiknięciu plakiem , a jak jechał do mechanika to jak wyżej.
[ A6 C5 2.5 Tdi] Padnięta pompa? Kąt wtrysku.
Witam [A6 C5 2.5 TDI 150 km ] dziwna praca silnik pomocy .
Witam wczoraj po pracy odpaliłem niunie i szok silnik zaczoł głośno pracować a szczegulnie jak dodaje gazu słychać metaliczny głoś ,pojechałem do mechanika stwierdził że to paliwo wymieniłem paliwo i nic dalej bez zmian ,podpieliśmy drugi sterownik silnika ten na podszybiu i dalej to samo silnik dziwniy pracuje niechce się wkręcać na obroty tylko do 2500 ob\min. ale nie dymi nie kopci na wolnych obrotach jest oky sprawdzaliśmy zawór iglicowy .odpowietrzyliśmy wtryski i cały układ paliwowy ,oraz regulacja zapłonu .podpieliśmy vaga i nic ale jest jedno pompa stoii na jednych obrotach 387 ob/min. a powinna mić zawsze o pół mniej niż silnik czyli silnik 1000 to pompa 500. co to może być proszę o pomoc lub o telefon oddzwonie 503052656 Dzięki .

jerzy-g3