[ A6 C5] Jaki płyn wspomagania w ukł. kierowniczym
[ A6 C5] Jaki płyn wspomagania w ukł. kierowniczym
Hej.
Mam pytanie ,bo przeczytałem już sporo tu na forum jak i na A4 forum i już jestem skołowany , kupiłem tydzień temu a6 z 2003 roku i mam za mało płynu w układzie kierowniczym -poniżej minimum . Kolor korka zielony , na zbiorniku wyrównawczym pisze g0002 , w każdym razie w spisie cyfr jest 2 nie 4 , oraz napis only mineral , , czyli tylko mineralny , naciągłem trochę do strzykawki i kolor płynu coś pomiędzy jasnym brązem a czerwienią , czyli chyba czerwony tam jest , jaki w takim razie kupić na dolewkę .
Pozdrawiam.Felek.
Mam pytanie ,bo przeczytałem już sporo tu na forum jak i na A4 forum i już jestem skołowany , kupiłem tydzień temu a6 z 2003 roku i mam za mało płynu w układzie kierowniczym -poniżej minimum . Kolor korka zielony , na zbiorniku wyrównawczym pisze g0002 , w każdym razie w spisie cyfr jest 2 nie 4 , oraz napis only mineral , , czyli tylko mineralny , naciągłem trochę do strzykawki i kolor płynu coś pomiędzy jasnym brązem a czerwienią , czyli chyba czerwony tam jest , jaki w takim razie kupić na dolewkę .
Pozdrawiam.Felek.
- emilzizi
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Emil
- Rocznik: 2000
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Temat omawiany wielokrotnie...
a6-c5pyn-do-ukadu-wspomagania-vt173.htm
a6-c5-kolor-plynu-do-wspomagania-kierownicy-vt5157.htm
a6-c5-jaki-plyn-do-wspomagania-vt25351.htm
a6-c5-jaki-plyn-do-wspomagania-vt30940.htm
a6-c6-20-tdi-2005-olej-wspomagania-ukla ... t18249.htm
kosz
a6-c5pyn-do-ukadu-wspomagania-vt173.htm
a6-c5-kolor-plynu-do-wspomagania-kierownicy-vt5157.htm
a6-c5-jaki-plyn-do-wspomagania-vt25351.htm
a6-c5-jaki-plyn-do-wspomagania-vt30940.htm
a6-c6-20-tdi-2005-olej-wspomagania-ukla ... t18249.htm
kosz

Seria 250hp 350Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
Wirus okolice 310hp 450Nm
Później 390hp 550Nm
Było 445hp 646Nm
Jest 632hp 730Nm
Dziękuję koledzy za pomoc. 
Kupiłem dzisiaj ten płyn febi mineralny , niestety kupiłem tylko litr i po przepłukaniu litrem kolor jest taki jak na fotce po prawej stronie , po lewej jest nowy zielony , w dużym słoiku jest to co spuściłem z układu . muszę dokupić jutro jeszcze 1 litr bo nie podoba mi się ten kolor jeszcze będę płukał .
Pozdrawiam.Felek.![Obrazek]()

Kupiłem dzisiaj ten płyn febi mineralny , niestety kupiłem tylko litr i po przepłukaniu litrem kolor jest taki jak na fotce po prawej stronie , po lewej jest nowy zielony , w dużym słoiku jest to co spuściłem z układu . muszę dokupić jutro jeszcze 1 litr bo nie podoba mi się ten kolor jeszcze będę płukał .
Pozdrawiam.Felek.
powiedzcie mi, jak najlepiej spuscic ten plyn? czy ew. chlodnice plynu odkrecic, aby mozna bylo ją przechylic, aby plyn wyplynal?Marcel89 pisze:dokładnie, zdejmujesz jeden z węży ze zbiorniczka, wkładasz koniec do butelki najlepiej plastikowej, kręcisz kierą na sucho ( najlepiej na podniesionym przodzie lub piasek pod koła), płyn sam wyleci
ktory wezyk najlepiej odkrecic, aby jak najmniej bawic sie w plukanie.
do zbiorniczka wchodza 2 wezyki.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna+LPG
Tu masz mini tutorial kolegi Stamleja z akp
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 2&start=10
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 2&start=10
Czy taki dokładnie płyn może być zastosowany w moim Audi A6 C5 1998 rok?
http://allegro.pl/olej-do-wspomagania-z ... 11688.html
Pozdrawiam
http://allegro.pl/olej-do-wspomagania-z ... 11688.html
Pozdrawiam
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomasz
- Rocznik: 1998
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Paliwo: Benzyna
tiger-k3m, wydaje sie ze taki wlasnie do nas jak najbardziej . zaraz po zakupie autka kazalem mechanikowi wymienic ten plyn bo byl szary a nie zielony - czyli syf . ja chcialem kupic wlasnie taki mineralny ale w slepie nie mieli wiec on po konsultacji ze swoim wspolnikiem stwierdzili ze powinien byc zalany CHF11S . ja sie nie znam wiec dla mnie bylo ok . po wymianie niby bylo ok ale powiem ze kierownica jakby ciezej kreci . nie doczytalem jednak na zbiorniczku informacji : only mineral . teraz szybko kupie ze 2 literki tego 06162 i jak najszybciej plukanie z wymiana i to u tego samego mechanika . robocizna gratis bo wlal wkoncu nie to co powinno byc o ile pompa i inne rzeczy sa ok . 
jedno co mnie dziwi to fakt ze febi jak i swag podaja katalogowo ze do nas idzie 6161 wiec jak to naprawde jest ?

jedno co mnie dziwi to fakt ze febi jak i swag podaja katalogowo ze do nas idzie 6161 wiec jak to naprawde jest ?