[ A6 C5] Jakie żarówki wybrać?
[ A6 C5] Jakie żarówki wybrać?
Dzisiaj jadąc na trasie Lublin - ÂŁęczna po zmroku doszedłem do wniosku że jazda na obecnych żarówkach nie ma najmniejszego sensu z tego względu że jest cholernie niebezpieczna... poza miastem widać naprawdę nie wiele. Koledzy poradźcie co wybrać do mojego bolidu. Zastanawiałem się nad HIDami 4300k ale ponoć policja się tego czepia więc chyba zostanę przy standardzie. Drugim pytaniem jest jakie żarówki wchodzą do reflektora w mojej A6 r.2000, czy są to H1?. Z góry serdecznie dziękuję.
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
na rynku jest wiele żarówek o lepszych parametrach świetlnych, ale jak w większości przypadków nie warto zajmować się jakimiś podróbami. sam skusiłem się na zakup takich żarówek, kiedy padła mi w jednym reflektorze i na szybko musiałem wymienić, zakup w markecie 25zeta za sztukę ( nie pamiętam nazwy producenta ale to nic specjalnego nie było) faktycznie świeciły o niebo lepiej ale tylko przez 3 miesiące i siadły obie na raz. sprawdź też w jakiej kondycji masz szkła reflektorów, polerka szkieł jak masz zajechane da też dużą poprawę
przed liftem H1 niestety. Konstrukcyjnie do dupy żarówka. Emituje bardzo słabe światło. Możesz kupić + 60%, będzie trochę lepiej ale zdecydowanie krótsza żywotność. Co do polerki lamp, poczytaj forum, jak pamiętam jeden z userów dokładnie krok po kroku opisał jak to robił u siebie. Efekt piorunujacy <szok>
było 80 B4 1.9 TDI 1Z, A4 B5 1.8T AEB....jest A6 C5 2.4 V6 ARJ 

- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt: