[ A6 C5] Ustawienie wysokości świateł
-
- Forum Audi A6 / A7
[ A6 C5] Ustawienie wysokości świateł
Witam, byłem ostatnio na diagnostyce zeby ustawić sobie wysokość swiateł po wymianie lamp. Jak ten przyząd do ustawiania świateł stał blisko lamp i gościu je ustawiał to wszystko wyglądało OK czyli jakoś tak _/ _/ i linia swiatła byla idealnie z linią na przyządzie. I teraz tak: jak stoje gdzies blisko sciany ok 50 cm to te linie na scianie w obu lampach sa na tej samej wysokosci, ale im dalej odjezdzam do tylu to linia swiatla w prawej lampie jest coraz nizej od lewej lampy. Czy tak ma być czy cos jest nie tak?
- TheWitcher
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
tak ale ja mowie o prawej lampie siedząc w samochodzie czyli ta od strony pasazera, gdy odjade do tylu to patrzac na linie swiatla na scianie swieci ona nizej. Aczkolwiek jak jade nocą to widoczność jest elegancka. nie wiem juz o co kaman.TheWitcher pisze:Tak ma byc.
Prawa lampa swieci nizej aby nie oslepiac kierowcow nadjezdzajacych z naprzeciwka.
Pozdro
- phpbb3 forum A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
-
- Forum Audi A6 / A7
lampy sa nowe z polskiego sklepu wiec nie GB, poprostu pomimo ze w nocy jest wszystko ok to zastanawia mnie to bo nie wiem czy kogos nie oslepiam i nie wiem czy nie mogloby byc jeszcze lepiej gdyby byly inaczej ustawione. Myslalem tez moze ze te nowe lampy maja tak soczewki ustawione ze , prawa swieci niby nizej aby mocniej oswietlac pobocze a lewa oswietla lewa czesc drogi i dodatkowo droge na wprost mocniej. Od takie moje namysłunki :D gietek a ty jakie masz lampy?
- Mlodyrzeszow
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Henryk
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0T CREH 340KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Multitronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt: