Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[Audi A6 C5] Zerwana linka szyby przedniej kierowcy - pomocy

Wnętrze
ODPOWIEDZ
przemek-dgr
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Przemek
Rocznik: 2015
Moje auto: A6 C7
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0.TDI 177KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel

[Audi A6 C5] Zerwana linka szyby przedniej kierowcy - pomocy

Post autor: przemek-dgr » 09 cze 2011, 23:57

witam, tak jak w temacie zerwała mi się linka szyby kierowcy. Pomoże ktoś jak to wymienić, czy musze kupować specjalnie linke na allegro za 60 zl czy można dokupić zwykłą tylko bez tego pancerzyka itd i również uda mi się to zrobić ? , prosiłbym o jakieś szczegóły i pomoc.

v3loc1rapt0r

Post autor: v3loc1rapt0r » 10 cze 2011, 08:50

Witam,

no tez tak mialem raz... i postanowilem podlubac:
kupilem linke stalowa w sklepie z 'zelastwem' na metry za chyba 6PLN, rozebralem caly naped (po wyjeciu ramki z drzwi oczywiscie) i tu sie zaczynaja schody - bo jesli linka sie zerwie w sposob pozostawiajacy watpliwosci co do odstepow miedzy zapraskami (albo jesli nie mozna ich zmierzyc) to wtedy lipa, bo jak sie zrobi 'na oko' to potem szyba sie krzywo uklada.
W konsekwencji sie wnerwilem i kupilem caly naped na 'Alledrogo' za chyba 150PLN. Wtedy to miod nie robota - wystarczy stary naped odnitowac, zaopatrzyc sie w nity zrywalne o odpowiedniej srednicy i dlugosci (sztuk chyba 6) i przynitowac nowy naped kompletny do ramki. To tyle moich doswiadczen. Jesli jeszcze kiedys bede mial nieprzyjemnosc ze zerwana linka to napewno kupie naped kompletny a nie sama linke.

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja