(Audi a6 2.4 lpg C5 ) wskąznik poziomu paliwa wariuje na ga
-
- Forum Audi A6 / A7
(Audi a6 2.4 lpg C5 ) wskąznik poziomu paliwa wariuje na ga
witam
wracając troche do poprzedniego problemu amm pytanie-poniewąz moje auto gdy jade na gazie pokazuje spalanie benzyny i faktycznie ale tylko na wskażniku ubywa paliwa zgodnie z jego spalaniem
gdy odepne akumulator i się zresetuje spowrotem wskażnik pokazuje że paliwo jest i nic nie ubyło
czy ktoś miał taki problem bo nie wiem co tu jest winne czy czujnik poziomu paliwa czy co???prosze o pomoc i dzięki
wracając troche do poprzedniego problemu amm pytanie-poniewąz moje auto gdy jade na gazie pokazuje spalanie benzyny i faktycznie ale tylko na wskażniku ubywa paliwa zgodnie z jego spalaniem
gdy odepne akumulator i się zresetuje spowrotem wskażnik pokazuje że paliwo jest i nic nie ubyło
czy ktoś miał taki problem bo nie wiem co tu jest winne czy czujnik poziomu paliwa czy co???prosze o pomoc i dzięki
-
- Forum Audi A6 / A7
- A6 Forum - fassi1
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Forum Audi A6
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.6 ABC 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- gregorklinski
- Forum Audi A6 / A7
Ja też tak mam :mrgreen:
Moja niunia 28-v6-quattro-193km-moja-sliwka-vt7778.htm
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen
Zamiana na 2.5 TDI 180 KM.. Zobaczymy.. Wkrotce foto machen

tak to jest że komputer odczytuje że samochód pokonuje trasę ,a paliwa nie ubywa i sam przelicza na ile ci jeszcze pb wystarczy. jest to zabezpieczenie przed skończeniem się paliwa i zapowietrzeniem układu paliwowego. w razie jak ci padnie czujnik paliwa w baku.goly191 pisze:u mnie też tak jest
tylko, że paliwo ubywa jeżeli zapali się rezerwa
wówczas wskazówka od Pb opada do zera, jadąc na LPG
jeżeli mam powyżej rezerwy, to takie cuda nie występują
-
- Forum Audi A6 / A7
U mnie też tak jest. Ostatnio miałem taki objaw. Leciałem w traske 200 km i przed samym wyjazdem po odpaleniu auta, zanim przełączył się na gaz, zapaliła się rezerwa. Gazu pełny zbiornik więc lecę w traskę i co obserwuję? Im więcej przejechanych kilometrów tym bardziej wskaźnik od beznynki leci w dół Po ok. 150 kilosach już był poniżej pierwszej kreski. Najpierw pomyślałem, że mi się coś z sekwencją zrypało i łyka mi benzynę
. Podjechałem na stację i leję PB. Wlałem 15 litrów i po odpaleniu auta wskazówka zatrzymała się prawie na połowie skali. <szok> <szok>
Wniosek jest jeden.Po zapaleniu rezerwy podjechać na stację i zatankować trochę PB żeby wskaźnik nie wariował

Wniosek jest jeden.Po zapaleniu rezerwy podjechać na stację i zatankować trochę PB żeby wskaźnik nie wariował

było 80 B4 1.9 TDI 1Z, A4 B5 1.8T AEB....jest A6 C5 2.4 V6 ARJ 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
trzeba zamontować emulator np taki http://www.ac.com.pl/public/pubonline/p ... 50f488.jpg