[ A6 C5 Avant] woda w ololicach akumulatora.
[ A6 C5 Avant] woda w ololicach akumulatora.
witam, tam gdzie jest akumulator pod szyba mam pelno wody, gdzie jest cos zatkane?? musi byc jakis odplyw ale nie wiem gdzie, pomozcie.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Seweryn
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.2 FSI 255KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna+LPG
- Kontakt:
wyjmij akumulator a pod nim jest odpływ pod taką blachą ciężko się dostać ale dobrze jest najpierw przetkać drutem i przepłukać wodą pewnie zatkany brudem, liśćmi i pyłkami
Cześć ekipa.
Naprawy hamulców Audi A6 C5. Zapraszam.

- Mariusz-MN
- Forum Audi A6 / A7
basilio2, tam fabrycznie powinienes miec takie gumowe rurki w tych otworach odplywowych pod akumulatorem. najczesciej one sa przyczyna zapychania,wiec najlepiej wywal to cos i zostaw otwory na przelot i nie bedziesz mial problemu. ja rok temu tak zrobilem i spokoj mam z ta woda i lisciami. 

A6 Avant 2.5 TDI S-line
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
Skóra, Xenony, Parktronic, DAY-LED'y, CB, NAVI, Podgrzewane fotele ...
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Nie wywalaj tej gumy bo Ci zacznie rdzewieć dookoła otworu (To jest pod akku więc miejsce jest na korozję podatne). Wyjmij tę gumę, zobaczysz że schodzi się w kształt zamkniętego "krzyżyka" z mnóstwem syfu w środku, który blokuje odpływ. Przytnij gumę w mniej więcej 1/3 wysokości od dołu tak by ten "krzyżyk" pozostał otwarty (szpary około 2-3mm). Zapakuj gumę z powrotem i ciesz się suchą półką nawet jak naleci tam liści i igieł, błota i czegokolwiek co może wlecieć. Mam tak od 1,5 roku ponad i w ogóle nie zaglądałem, a uwierz mi w UK potrafi popadać