[ A6 C6] Wymiana licznika z mil na km audi a6 c6
[ A6 C6] Wymiana licznika z mil na km audi a6 c6
Witam mam problem pozniewaz kupilem anglika przerobilem go LHD ale mam problem zbey wymienic licznik poniewaz nigdzie w serwisie nie chca mi tego zrobic a jak jzu chca to krzycza jakies smieszne kwoty typu 7 tys . Czy ktos wie czy istnieje mozliwosc ? czy istnieje mozliwosc kupna licznika uzywanego i przekodowania go ? i czy w serwisie sciagna mi ta blokade component protection ? Prosze o jakies porady 

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Krzysztof
- Rocznik: 2007
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 220KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
za sama przekladke zaplace 2,5 tys czesci mam swoje.. z wczesniejszej rozbitej audi
ale z tego co sie orientowalem to przekladka z czesciami okolo 9 tys . A po takim przekodowaniu wszystko bedzie tak samo jak w wersji europejskiej ? gdzie mogl bym cos takiego zrobic ?
[ Dodano: 2011-05-27, 07:31 ]
A gdybym przekodowal licznik i zmienil tarcze licznika bedzie jak w wersji Europejskiej ? prosze o pomoc bo sie na tym zbytnio nie znam a chcial bym cos takiego zrobic..
z gory dziekuje

[ Dodano: 2011-05-27, 07:31 ]
A gdybym przekodowal licznik i zmienil tarcze licznika bedzie jak w wersji Europejskiej ? prosze o pomoc bo sie na tym zbytnio nie znam a chcial bym cos takiego zrobic..

z gory dziekuje

3 opcje
1 wsadzic licznik nowy lub uzywany zdjac cp, ustawic przebieg
2 wstawic jakies tarczki zamienniki i przekodowac na km
3 wstawic oryginalne tarczki i przefleszowac licznik vasem
tak na marginesie kompletna przekladka z czesciami (lampy, lusterka. klamki itd) z robocizna 10 tys, mozna zaoszczedzic np ten 1000zl ale juz kosztem np lamp
1 wsadzic licznik nowy lub uzywany zdjac cp, ustawic przebieg
2 wstawic jakies tarczki zamienniki i przekodowac na km
3 wstawic oryginalne tarczki i przefleszowac licznik vasem
tak na marginesie kompletna przekladka z czesciami (lampy, lusterka. klamki itd) z robocizna 10 tys, mozna zaoszczedzic np ten 1000zl ale juz kosztem np lamp