Sklep Ipart
Sklep
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[ A6 C5 Avant] Po wymianie filtra paliwa - auto nie odpala

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
peter1965
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 Avant] Po wymianie filtra paliwa - auto nie odpala

Post autor: peter1965 » 28 maja 2011, 17:15

Witam

Mam problem.Mianowicie rok temu wymienialem pompe paliwowa VP44 - przod i pompe w baku paliwa .Oraz pasek rozrzadu.Tydzien temu jade obroty 3 tys.setka - dodaje gazu a ..tu NIC.Za chwile wszystko ok.I tak na odcinku 29 km ze 30 razy.Poczytalem na forum i stwierdzilem ze pewnie musze wymienic filtr paliwa.Kupilem nowy wydrukowalem instrukcje i wymienilem.Zastartowalem auto - pochodzil z 5 sekund i zgasl.

Przeczytalem o odpowietrzaniu.Widzialem luki powietrza w wezyku przezroczystym.Tak wiec zgodnie z instrukcja zbudowalem : pojemnik dwa wezyki - jeden do krucca - podlaczylem a drugi do odkurzacza (zakleilem duzy otwor korkiem-wlozylem wezyk i sylikonem uszczelnilem)

Potem postepowalem zgodnie z instrukcja.
T,z - najpierw wyjolem bezpiecznik 28 - kabel i do + w akumulatorze.Potem podlaczylem to urzadzenie ssace.

odpowietrzylem.I dalej NIE CHCE ODPALIC.

a wyczerpalem akumulator - ale w aucie zeby nie odlanczac (komputer) naladowalem.

Teraz siedze i mysle.

Dzwonilem juz do paru znajomych - w tym jednego mechanika od silnikow dizla - i ten powiedzial ze nigdy nie slyszal o odpowietrzaniu pompy.

Jak mi juz Wy nie pomozecie - to klops !!! No i moja zona ,ktora nigdy nie holowala auta - bedzie musiala mnie wziasc na hol i chyba do mechanika zaciagnac.Nie ukrywam ,ze nie wiem jak to bedzie wygladac.
BARDZO prosze o jakies sugestie - co moge jeszcze zrobic.

Pozdrawiam serdecznie

Piotr
Piotr

peter1965
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: peter1965 » 28 maja 2011, 17:50

Nalalem do filtra paliwa paliwo..Czy jestes pewny ze nie zepsuje tych pomp? Pompa tylnia chodzi - bo slychac.A odpowietrzalem juz pare razy i nie chce auto odpalic.Jeszcze czytalem na forum zeby wstrzyknac paliwo bezposrednio do pompy - ale z opisu nie bardzo wynika jak to zrobic.bardzo bede wdzieczny za kazda porade.Juz tydzien sie mecze i zadnych efektow.A pompy byly zakupione NOWE i wymieniane u mechanika.
Piotr

peter1965
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: peter1965 » 28 maja 2011, 22:26

Co to znaczy PW ? Jutro tak sprobuje jak piszesz.A czy jakbym cos znowu ,,sknocil,, - to moglbym do Ciebie po porade zadzwonic? ja mieszkam w bredzie - holandia - czy na tel stacjonarny moge do Ciebie zadzwonic? moj e-mail to peter2906@hotmail.nl lub b1964@hotmail.nl lub zony barbaravelderen@home.nl

Z gory dziekuje bo juz mi rece do tego auta opadaja.Chyba wszystko jest wymienione na nowe.Zona ma volvo 940 - traktuje go jak terenowke i tylko na przeglady jezdzi i jest ok. Barbzo ,bardzo Ci dziekuje.A czy po takim podlaczeniu znowu trzeba odpowietrzyc?
Piotr

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl