Witam. Dzisiaj zobaczyłem że pod samochodem znajduje się nie wielka plamka oleju, po wizycie u mechanika dowiedziałem się że to wyciek ze skrzyni. Powiedział mi żeby pojechać z tym do ASO bo on nie robi automatów. Mam do was pytanie czy taki wyciek trzeba jak najszybciej naprawić? Czy warto zrobić to w ASO? Czy jest to tylko uszczelniacz o którym mówił mi ten mechanik i ewentualnie ile taka przyjemność kosztuje.
Pozdrawiam
[ A6 C5] Cieknący olej z Tiptronica
Witam kolego z którego miejsca leci ten olej czy zmechanizmu róznicowego z wyjscia na półoś czy z pod miski olejowej jakiego koloru jest olej.Jeżeli to uszczelniacz na półoś to przerabiam ten problem cena w servisie 117 zł plus olej do mechanizmu wchodzi 0,7 l cena w servisie masakra mi zaśpiewali 120 zł za litr co do naprawy mam mechanika co wymieni za 100 zł.Sprawdź dokładnie gdzie jest wyciek pozdrawiam 

Byłem w warsztacie co zajmują się tylko automatami (odesłali mnie tam z ASO) gość powiedział że za 100zł mi to gówno wymienią szczerze nie zrozumiałem nawet o co dokładnie chodzi bo zjeździłem pół lublina żeby cokolwiek załatwić a to w szczycie nie jest za przyjemne. Olej jest jak by zielonkawy ale głowy nie dam uciąć. Olej oryginalny VW za 70zł/l do wymiany w skrzyni od razu.