Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[ A6 C5 2.5 Tdi] nie odpala, nie moze sie polaczyc z VAG

Silniki wysokoprężne
ODPOWIEDZ
chapakostabakos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[ A6 C5 2.5 Tdi] nie odpala, nie moze sie polaczyc z VAG

Post autor: chapakostabakos » 21 maja 2011, 13:21

Witam
na poczatek chce zaznaczyć ze nie posiadam a6 tylko a4 ale przymierzam sie do zakupu tylko.....
jesli musze sie gdzies przywitać chetnie to zrobie ale nie moge znalesc na szybko gdzie mam to zrobic

sprzedałem moj problem juz na forum a4 ale narazie głucho a szkoda by bylo jak mi ja ktos ja zwina z przed nosa....

Chciałbym zmienić moja a4 która chce ojciec na a6 c5 98r quattro znalazłem taka w okolicy za smieszne pieniadze:) ale jej problemem jest to ze nie odpala...
Sprawdzałem uklad paliwowy i odpowietrzałem ja(reczna pompka) paliwo pojawiło mi sie na magistrali i podczas krecenia jest cisnienie ale autko nawet nie warknie, pierdnie itp....
chciałem podlaczyc vaga(polski vag 2.5) ale nie moze mi sie polaczyc z komputerem.... jest oczekiwanie zaliczy do 6 i zrywa polacznie zielona kontrolka swieci mi sie na kablu wiec chyba polacznie jest ok.... moze musi byc jakas inna konfiguracja w ustawieniach portu?? w mojej a4 laczy mi sie od razu po pierwszym sygnale...
moze ktoś spotkał sie z taka sytuacja??
chcialbym wiedziec co mu dolega z wygladu nie jest zly byl lekko obity ale nic powaznego, hamulce tyl ma cale do roboty lekki wyciek z silnika, lampy xenona do regeneracji i napewno jeszcze cos wyjdzie.... troche sie na tym znam wiec z naprawa tego nie bylo by problemu nie trzeba nikomu placic za robote:) auto ma juz swoje lata i przebieg wiec cudów od niego nie oczekuje, ale na elektryce na cholere sie nie znam....
prosze o pomoc jak zdiagnozować usterke....
PS: podczas krecenie nie slychac zadnych stukow z silnika wiec walki, hydraulika chyba OK ale na rozruszniku nie ma takich obrotow wiec nie jestem pewny w 100%

w liczniku swieci sie abs i hamulce na fisie ale to przez ten tyl chyba..... vag by mi to powiedział jak by bylo cos jeszcze........

kontrolka z swiec żarowych gasnie a zadej silnik o ile jest sie nie swieci

opis tego auta jak w sygnaturce

z gore dziękuje za pomoc

chapakostabakos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chapakostabakos » 21 maja 2011, 18:15

tylko skad ja mam wziasc 2 ecu??..... tez o tym myslalem ale kupic inny ecu tylko do sprawdzenia i nie mojego auta mija sie z sensem nikogo nie znam kto by smigal 2.5tdi moze jest ktos z okolic żor?? woj śląskie
jaki to moze byc silnik AFB czy AKN??
jest to 98r quattro 6 skrzynia

chapakostabakos
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: chapakostabakos » 23 maja 2011, 18:42

czyli pierwsze co zrobic to zalatwic inny ecu?? skoro sie swieci zielona lampka na kablu to polacznie musi byc OK?? tzn czy wtyczka nie laczy, przerwna gdzies na kablu albo cos z ustawieniami w laptopie??
skoro padniety bedzie ecu to zapewne dlatego nie zapala i mozna go obudzic do zycia za jednyne 200zł tyle na allegro kosztuje "nowy" :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja