[A6 C5] Jakie są różnice między modelami98-01a01-05?
[A6 C5] Jakie są różnice między modelami98-01a01-05?
Chodzi mi jakie znacie różnice w nadwoziu i wnętrzu, i mechanice też między modelami '98-'01 a '01-'05 wiem o xenonach, ringach na zegary, kierownicy ( 3-ramienna zamiast 4-ro ), relingi w Avant srebrne. I tu moje pytanie kto wie co jeszcze?
Bo stylizuje moją na nowszą.
PS. Do moderatora: jeśli ten temat był już wcześniej to może by tak bezczelnie tego nie blokować ( tylko dla tego że "mogę i mam kaprys" ) tylko pozwolić kolegom pomóc albo np.życzliwie linkiem poczęstować jak Wie że jest? Bo ja w miarę tu nowy i wszystkiego nie miałem okazji czytać. 8-)
Bo stylizuje moją na nowszą.
PS. Do moderatora: jeśli ten temat był już wcześniej to może by tak bezczelnie tego nie blokować ( tylko dla tego że "mogę i mam kaprys" ) tylko pozwolić kolegom pomóc albo np.życzliwie linkiem poczęstować jak Wie że jest? Bo ja w miarę tu nowy i wszystkiego nie miałem okazji czytać. 8-)
Ostatnio zmieniony 17 paź 2008, 10:06 przez daroxxl, łącznie zmieniany 1 raz.
Audi, Audi Ăźber alles ...
Szukajcie a znajdziecie
viewtopic.php?t=3803&highlight=lift
viewtopic.php?t=3803&highlight=lift
Eej zaraz zaraz MAD MAX.. piszesz w swoim temaciku. ktory zreszta jest bardzo dobry, ze byl jeden lift w A6 i mial on miejsce pod koniec 2001 roku.. ja mam auto z roku 99 (koncówka) i mam biale zegary, tylne lampy "poliftingowe" WIEC?? Tak samo ma MATRINA4 identycznie.. o co chodzi???? :roll: Reszte mam z tego co napisales przed liftowe. Mozesz mi to wytumaczyc? Poz!
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Radosław
- Moje auto: A6 C4
- Rocznik: 1994
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
niestety kolego lift jest liftem i nikt nic nowego nie wymyśli. A co do kiery to pozwole sobie się nie zgodzić. Mam auto po lifcie i kiera jest 4 ramienna .
Podświetlenie zegarów na biało, lusterka tej samej wielkości, inne grille z przodu, lampy tył też troszkę inne, brak anteny na błotniku, inne wycieraczki przedniej szyby i więcej nie pamiętam.
Podświetlenie zegarów na biało, lusterka tej samej wielkości, inne grille z przodu, lampy tył też troszkę inne, brak anteny na błotniku, inne wycieraczki przedniej szyby i więcej nie pamiętam.
Nie "dziwnie to wymyslili" tylko był to krok w stronę wielkiego grilla, który jest teraz znakiem towarowym Audi. Te dwa grille ( dolna część też chromowana obwódką ) tworzą dzięki tym zaokrągleniom i ostrym rogom niejako całość przedzieloną tylko częścią zderzaka z miejscem na rejestracje.
Nie chodziło mi o to że była to przygotówka (szczepionka) dla klientów Audi przed dużym grillem w tym założeniu że z góry desinerzy Audi planowali w następnym ruchu wprowadzenie całego dużego grilla. Bo przecież można by było od razu wprowadzić duży (w 2 ruchach zamiast w 3) i po sprawie. Ale następstwem (konsekwencją) tych liftingów był projekt dużego łączonego już totalnie w jeden dzisiejszego wyglądu grilla. Po prostu była to stylistyczna ewolucja w trzech etapach. Oczywiście możesz się dalej ze mną nie zgadzać tylko dlatego żeby mieć swoje odmienne zdanie z cyklu "nie bo nie" każdy ma prawo do swojej opinii w tym temacie. Pozdrawiam.
Oczywiście że niema powodu do kłótni. Peace. Po prostu za zwyczaj twardo bronie swojego zdania kiedy wydaje mi się się że mam rację. To chyba zaleta nie wada?
A tak na marginesie to właśnie chciałbym założyć takie chromowane (chromopodobne) obwódki na ten dolny wlot pod tablicą rejestracyjną. Jak ktoś to robił u siebie to niech się podzieli poradą, skąd i jak?
A tak na marginesie to właśnie chciałbym założyć takie chromowane (chromopodobne) obwódki na ten dolny wlot pod tablicą rejestracyjną. Jak ktoś to robił u siebie to niech się podzieli poradą, skąd i jak?
masz racje a juz myslalem ze Cie mam <czapa> .. ale troszke poszperałem i juz wiem co i jak.. przyjeło sie z tymi zegarami ze weszły z białym podsiwtleniem w 2000 roku, a weszły pod koniec 99.. wszystko gra.. =)censored pisze:Ja o czymś takim nie słyszałem. Ty masz lampy zmienione przez poprzedniego właściciela.
Poz