[ A6 C5] wymiana McPhersona
[ A6 C5] wymiana McPhersona
Witam Panowie mam takie pytanie posiadam McPhersony od A4 B6 czy ktoś może orientuje się czy pasowały by do mojej A6 98r. 

Timol
- Hincó
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kamil
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Wg etki nie pasuje, sprawdź czy masz ten numer 8D0407257AM dla str lewej
Jaki masz rozstaw mocowania jarzma hamulcowego? ÂŚrednica łożyska też musi się zgadzać, no i pewnie też średnica otworu na sworzeń wahacza... i tutaj te 3 rzeczy naraz robią problem, po dopasowaniu ukladu hamulcowego, wahacza nośnego i być moze też i półosi bo moze też być inna długosć ale nie sądzę, powinno być dobrze
Jaki masz rozstaw mocowania jarzma hamulcowego? ÂŚrednica łożyska też musi się zgadzać, no i pewnie też średnica otworu na sworzeń wahacza... i tutaj te 3 rzeczy naraz robią problem, po dopasowaniu ukladu hamulcowego, wahacza nośnego i być moze też i półosi bo moze też być inna długosć ale nie sądzę, powinno być dobrze
-
- Forum Audi A6 / A7
no i się koledzy nie dogadaliście a wszystko przez to że a C5 (i w B6 pewnie też ale tam nie zaglądałem a etki aktualnie nie mam) mc pherson'a..... nie ma
jest osobno zwrotnica (to o czym pisze Hincó i osobno kolumna sprężyna z amorem (prawdopodobnie o to pyta Timol1991 )
tak czy inaczej raczej nie wstawisz zamiennie kolumn - to dwa różne auta jednak
a różnice są nawet wewnątrz jednego modelu - np. twardość sprężyn zależna od cięzaru silnika, skok amorków..

tak czy inaczej raczej nie wstawisz zamiennie kolumn - to dwa różne auta jednak

USUNIęTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!